
Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, Son Yolculuğuna Uğurlandı!
Kars'ta dün sabah saatlerinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, son yolculuğuna uğurlandı.
Kars'ta dün sabah saatlerinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, son yolculuğuna uğurlandı. Akyaka ilçesine giderken Akçakale köyü civarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan için ilk tören belediye binası önünde yapıldı.
Törende, belediye çalışanları adına bir konuşma yapan Yaver Öztürk, "44 yıllık kısa yaşamında onurundan, dürüstlüğünden ödün vermemiş, saygı ve sevgiyi ilke edinmiş Belediye Başkanımız Turgut Turan'ı son yolculuğuna uğurlamak için toplandık. Hizmet etme sevdasıyla yanıp tutuşan başkanımız, göreve geldiği günden itibaren ilçemizde birlik ve beraberliğe büyük ölçüde önem vermiş, kısıtlı imkânlar içinde belediye olanaklarından tüm Akyakalıların eşit şekilde faydalanmalarını sağlamıştır. Bugün aramızdan ayrılmıştır. O'nun örnek kişiliğinin ülkemizde siyaset yoluyla halka hizmet etmek isteyenlere model olmasını temenni ediyoruz. Maalesef sözün bittiği yerdeyiz." dedi.
Turan'ın çocuklarını teselli ettikten sonra kürsüye gelen Kars Valisi Ahmet Kara da, "Başkanımız Turgut Turan rahmetlidir ve şehittir. Kendisi görev şehididir. Bu şehitlik herkese nasip olmaz. Görevden gelirken yolda şehit oldu. İnşallah makamı cennet olsun. Allah günahlarını affetsin. Bizim her türlü hakkımız helal olsun. Çünkü o hakikaten helal ettirerek gitti. Akyaka'ya hizmet aşkıyla doluydu. Hayatta iken Akyaka trenini tekrar ilçeye getirmek için Sivas'a gitmişti. Bütün Akyakalıların huzurunda söz veriyorum, O'nun hatırasına ben de bu treni buraya getireceğim, inşallah. Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu. Törende, Turan'ın eşi Sevda, oğlu Oğuzhan ve kızı Merve Ülkü ise güçlükle ayakta durabildi. Yakınlarının, kollarına girerek teselli etmeye çalıştığı Turan ailesinin bazı fertleri naaşın ilçeden uğurlanışı sırasında fenalık geçirdi. Cenaze aracının arkasından el sallayarak 'güle güle' diyen yakınları feryat etti. Babasının fotoğrafını naaşın önünde taşıyan Oğuzhan Turan ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yürümekte zorlanan Oğuzhan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.
KİLOMETRELERCE ARAÇ KONVOYUYLA KARS'A GETİRİLDİ
Turan'ın cenazesi, daha sonra Kars'ta toprağa verilmek üzere konvoy halinde yola çıkarıldı. Kars'a 60 kilometre mesafedeki Akyaka'dan kente hareket eden yüzlerce araç konvoyu ortalama 3 kilometreyi buldu. Turan'ın naaşı, yakınlarının gözyaşları arasında Kars merkezde bulunan Ehlibeyt Işıklı Camii'ne getirildi. Öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Turan'ın cenazesi, Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada, Ergün Kuçlu isimli vatandaş cenaze törenine, "Turgut Abi hiç kimse senin kadar sevilmedi" döviziyle katıldı. Törene katılanların dikkatini çeken döviz herkesi duygulandırdı. Ergün Kuçlu, törendekilerin adeta tercümanı olurken, "Kars ve Akyaka halkı belki de 100 yılda bir gelebilecek bir evladını kaybetti. Siyasetçinin dışında insan olmanın bütün değerlerini yerine getiren biriydi. İnsandı ve insanca yaşıyordu, adam gibi adamdı. Gururlu ve onurluydu. Kişiliğinden asla ödün vermedi. Küçüğünün bile önünde önünü ilikleyen bir insandı. Küçükle küçük, büyükle büyük olurdu." şeklinde duygularını dile getirdi. Törenlere Kars Valisi Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, dün kullandığı 36 ET 494 plakalı otomobil ile Akçakale köyü mevkiinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yoldan çıkarak, yol kenarında bulunan kayaya çarpmış, kazada otomobilinde yalnız olan Turan olay yerinde yaşamını yitirmişti.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.