1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aladağlı 18 Öğrenci Çanakkale'yi Gezdi
Aladağlı 18 Öğrenci Çanakkaleyi Gezdi

Aladağlı 18 Öğrenci Çanakkale'yi Gezdi

Adana’nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim okulları 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören 18 öğrenci, 2 öğretmenleriyle birlikte Çanakkale’ye gitti.

A+A-

Adana’nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim okulları 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören 18 öğrenci, 2 öğretmenleriyle birlikte Çanakkale’ye gitti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin, milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Çanakkale’ye götürülen çocuklar, Gelibolu Yarımadası Milli Parkı’nda yer alan şehitlikleri ve muharebe alanları gezdi. "Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Gezileri kapsamında Aladağ’da yatılı okuyan 18 öğrenci, kitaplardan öğrendikleri Çanakkale destanının yazıldığı yerleri ilk kez görme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerin, Çanakkale destanının önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesi için yapılan gezide öğrenciler, Kocadere Çadırlı Kamp Alanı’nda konakladı. Ardından Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanları ve milli park kaynak değerlerinin görevli personel eşliğinde gezen öğrenciler, aynı zamanda şehit yakınlarıyla da tanıştırıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.