Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği mezarlıklardaki çiçek dağıtımını bu yıl da gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan mevsimlik çiçekler mezarlıklarda yakınlarının kabrini ziyaret edenlere ücretsiz verildi. Vatandaşlar, almış oldukları çiçekleri ziyaret ettikleri mezarlara dikti. Çiçekler sayesinde mezarlıklar rengarenk bir görünüme kavuştu.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, çiçek dağıtımının bayram süresince devam edeceğini söyledi. Dağıtılan fidelere mezarlığı ziyaret eden herkesin sahip olabileceğini dile getiren Uyar, mezarlıkların çiçeklerle daha güzel bir görünüme kavuşacağına işaret etti. Dağıtılan fidelerin zamanla yeşereceğini anlatan Uyar, "Mezarlıklarımızda renk renk çiçekler açacak. Güzel görünümün yanı sıra mezarlıklarımızda çok güzel bir koku oluşacak. Çiçek dağıtımını gelecek yıllarda da gerçekleştireceğiz." dedi.
Mezarlıklarda yapmış oldukları temizlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Uyar, kent genelinde bulunan 20 mezarlığın bakımını yaptıklarına işaret etti. Mezarlıklardaki pet şişe, çalı ve kuru ot gibi çöpler temizlik ekipleri tarafından toplandığını aktaran Uyar, amaçlarının Alanya'da herkesin Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Mezarlıkların yanı sıra kent içinde de ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Uyar, özellikle çocuk parklarında kışlık çiçek dikimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.
(CİHAN)
