Gazipaşa Havaalanı'nın tamamlanmasının ardından Alanya ile Gazipaşa'yı birbirine bağlayan yol için başlatılan çalışmalar sürüyor. Duble yol için istimlak konusunun yüzde 80'i tamamlandı. Yüzde 20'lik bölüm için de çalışmalar sürüyor. 14 kilometrelik yol için 15 milyon TL ödenek aktarıldığı öğrenilirken, yetkililer, kamulaştırma sorunlarının çözülmesi ve ödenek sıkıntısı yaşanmaması durumunda duble yolun gelecek yıl bitirileceğini belirtti.
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya-Gazipaşa arasını kısaltması beklenen duble yol ile ilgili olarak çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Yoldaki kamulaştırmada çok büyük mesafeler kat ettiklerini anlatan Güney, istimlak konusunun 2009 yılı içinde tamamen çözüleceğinin altını çizdi. Yolun geçeceği güzergahın neredeyse yüzde 60'ının ormanlık alanda yer aldığını vurgulayan Güney, bu alanın tahsisinin yapıldığını ve herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getirdi.
Yolun yüzde 40'lık bölümünün şahıs arazisinden geçtiğini aktaran Güney, "Bu kısmın büyük bir bölümü ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Yaklaşık 50 kişi ile dava devam ediyor. Sorunlu bölümün yüzölçümü, yolun geçeceği alanın yüzde 15'ine tekabül ediyor. Yolun yüzde 85'lik kısmı şu anda açılmaya hazır durumda. Bunun bir kısmı Alanya, bir kısmı da Gazipaşa sınırları içerisinde kalıyor. Yol belirlenen tarihte inşallah hizmete açılacaktır." dedi.
Alanya-Gazipaşa duble yolu yapımını Enkaya İnşaat ile birlikte yüklenici Aslanlar İnşaat'ın üstlendiğini aktaran Güney, kamulaştırma sorunu ortadan kalktığı takdirde firmanın daha rahat çalışacağına işaret etti. Gazipaşa Havaalanı'nın bitmesiyle bu yolun Alanya turizmine büyük katkı sağlayacağına inanan Güney, "Turistler havaalanına indikten sonra duble yol sayesinde güvenli bir şekilde Alanya'ya ulaşacak. Gazipaşa Havaalanı pistinin uzamasıyla bu yol hem Alanya hem de Türk turizmine büyük katkı sağlayacak." diye konuştu. (CİHAN)