Köylü kadınların el tezgahlarında ürettikleri hediyelik eşyalar turizmde değerlendirilecek. Projeye kurs ve malzeme alımları için 150 bin lira harcandı.
Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya'da gelir düzeyi düşük 10 köyde projeyi uygulamaya başladıklarını söyledi.
Köylü kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi amaçlayan projeye 2 yıl önce başladıklarını belirten Doğan, "Dim Çayı bölgesindeki köyler Alanya'nın en mağdur ekonomik yönden sıkıntısı olan yerler. Buradaki hanımefendilerin ekonomik yönden güçlendirilmesi el sanatları, çeşitli takı tasarım ve hediyelik eşya yapımı konusunda bilgilendirip eğitiyoruz." diye konuştu.
Doğan, yapılan çalışmaların ekonomik değeri belirlendikten sonra turizmde değerlendirileceğini kaydetti.
El ürünlerinin satılması konusunda belediyeden yardım alacaklarını ifade eden Doğan, gerekirse stant açabileceklerini dile getirdi.
Malzeme alımı ve kurs için çeşitli ihtiyaçları karşılamak için bir de kooperatif kurduklarını anlatan Kaymakam Doğan, projenin profesyonelce uygulandığını aktardı.
Proje kapsamında köylere kurulan el tezgahları ve malzeme alımları için 2 yılda yaklaşık 150 bin lira harcama yapıldığı belirtildi.
Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şefika Yıldız, çanta, heybe, simli, sade ve çeşitli kumaş örmesi, iplik örgüsü gibi ve değişik tarzlarda hediyelik malzeme ürettiklerini söyledi.
Turistlere yönelik üretilen ürünlerin daha fazla alıcı bulması için Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'nin üyelerinden de yardım alınıyor.
Turistlerin neleri beğendikleri not edilip köylerde üretimi yapılıyor.
(CİHAN)
