22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 35°C

Alihan Kuriş suç örgütüne ikinci dalga operasyon: 12 Gözaltı

Alihan Kuriş suç örgütüne ikinci dalga operasyon: 12 Gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması kapsamında İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla'da ikinci dalga operasyon yapıldı. 13 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, 13 Ağustos’ta gerçekleştirilen ilk operasyonun ardından derinleştirilen soruşturma neticesinde, örgütün mali yapısı ve firari üyelerin gizlenme faaliyetlerine yönelik yeni delillere ulaşıldı. Bu kapsamda dün İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Kaçış planı Bozburun’da son buldu

Soruşturmanın en kritik aşamalarından biri Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen Hilmi Tuna Kuriş, düzenlenen operasyonla Marmaris’in Bozburun bölgesinde kıskıvrak yakalandı. Kuriş ile birlikte, kaçış organizasyonuna yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen Mehmet Özmen ve Erhan Yılmaz da gözaltına alındı.

İkinci dalga operasyon kapsamında İstanbul merkezli baskınlarda; Hisar Sağlık Yatırım A.Ş. (Hisar Hospital) Yönetim Kurulu üyeleri İsa Ateş ve Taner Çetin, Aurora Bilişim’in eski yetkilileri Metin Surat ve Süleyman Tunahan Akbulut, "Tek Düzen" uygulamasının kurucusu olduğu belirtilen Osman Sert ile Abdullah Özcan Yavuz ve İrfan Yılmaz gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Operasyonun Mersin ayağında ise, daha önce örgüt liderinin üzerine kayıtlı hattını kullandığı saptanan zihinsel engelli Ali Kovan hakkında da işlem yapıldı.

4 ilde 12 yakalama, 1 firari aranıyor

Toplam 13 şüpheliye yönelik operasyonlarda 12 kişi gözaltına alınırken, İstanbul’da ikamet eden ve Aurora Bilişim ile bağlantılı olduğu belirlenen Fahri Doğan’ın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturma çok yönlü derinleşiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün söz konusu şirketler (Hisar Hospital, Aurora Bilişim) ve dijital uygulamalar (Tek Düzen) üzerinden yürüttüğü mali ve ticari faaliyetleri mercek altına aldı.

Soruşturmanın; Örgütün faaliyetleri, mali ilişkileri, şirket ve dernek bağlantıları, suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıkları ile firari örgüt mensuplarına yardım ve yataklık eden kişi ve yapıların ortaya çıkarılması yönünden çok yönlü olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir