16 Aralık 2025
Altın 5874.613
BIST 11315.74
Dolar 42.7131
Euro 50.2679
Sterlin 57.3836
Ankara 8°C

Alkollü hakim herkesi tutuklamış!!

Alkollü hakim herkesi tutuklamış!!
İzmir'de altı avukat, nöbetçi hakimin alkollü olmasına tepki göstererek tutanak tuttu.
İzmir'de altı avukat, nöbetçi hakimin alkollü olmasına tepki göstererek tutanak tuttu. Tutanağı Adli Yargı Komisyonu'na gönderen İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, nöbetçi hakim İ.E.'nin sorgu sırasında aşırı alkollü olduğunu, hattâ müştekiler ve şüphelilerin hepsini tutukladığını anlattı.
Yaklaşık bir hafta önceki olay, İzmir Adliyesi'nde saat 23.00 civarında yaşandı. Arkadaşlarının kendisine cep telefonuyla haber verdiğini anlatan Baro Başkanı Sökmen, "Sorgudaki hakimin körkütük şarhoş olduğunu söylediler. Ne yapmaları gerektiğini sordular. Ben de hemen Avukat Hakları Merkezi'ndeki arkadaşları oraya yönlendirdim. Bizim meslekdaşlar, daha sonra iki sayfalık tutanak tanzim etmiş ve imzalamış. Bana bildirdiler, ben de Adli Yargı Komisyonu Başkanı Naim Kartal'la görüştüm. 'Evrakları hemen bana gönderir misin başkanım?' dedi. Biz de bir dosya şeklinde kendisinin görüşlerine sunduk. Naim bey inceliyor, bir tahkikat yapacaktır." şeklinde konuştu.

Avukatlara yönelik hakaretvari bir durum olmadığını ancak kararların gülünç olduğunu belirten Sökmen, "Hakim, bizim meslekdaşların dediğine bakılırsa o gün herkesi tutuklamış. Hem müştekileri hem de şüphelileri içeriye atmış. Nitekim daha sonra müştekiyi bırakmış. Diğer şüpheliler hâlâ içeride." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir