1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Katar'a inişinde uçakta 30 dakika bekledi
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Katar'a inişinde uçakta 30 dakika bekledi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Katar'a inişinde uçakta 30 dakika bekledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in, dört günlük Orta Doğu ziyaretinin son durağı Katar'da, uçakta yarım saat bekletildiği iddia edildi.

A+A-

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gazze'de sistematik bir soykırım işleyen İsrail'e destek ziyaretinde bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile birlikte, İsrail'in mizansen sahneler oluşturduğu bölgeleri çelik yelek giyerek gezdi, "Tel Aviv'le dayanışma içindeyiz" mesajı verdi.

15 bin Gazzeli sivilin katledilmesi ve zorla yerinden edilmesine ses çıkarmayan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İsrail'in "kendisini savunduğunu" bu yüzden "kınamayacağını" söyledi.

Steinmeier daha sonra Almanya olarak İsrail'e 7 milyon euro bağışladı.

UÇAK KAPISINDA YARIM SAAT BEKLEDİ

Tüm bu tartışmalı açıklamaların gölgesinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier rotayı Katar'a kırdı. Ancak Steinmeier hiç ummadığı bir muamele gördü.

Katar, Steinmeier'ı karşılamaya havalimanına hiçbir resmi temsilci göndermedi. Almanya Cumhurbaşkanı Katar'a inişinin ardından yaklaşık 30 dakika boyunca Airbus A350 uçağının kapısında bekletildi.

Almanya'nın Katar Büyükelçisi Lothar Freischlader de Steinmeier'in hükümet uçağının kapısında sık sık kollarını kavuşturarak beklediği sırada hazır bulundu.

Uzun bekleyişin ardından Katar, resmi temsilci gönderdi.

UÇAK BEKLENENDEN ERKEN İNDİ

Protokol krizi tartışmaları sürerken uçağın resmi programda planlanandan daha erken bir saatte iniş yaptığı öne sürüldü.

Bilindiği üzere Almanya, İsrail'le dayanışma içerisinde olduğunu söyleyip, Gazze'de soykırıma arka çıkıyor. Katar'ın da bu duruma karşı net bir tavır göstermek adına böyle bir karşılık verdiği konuşuluyor. / A HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.