29 Ekim 2026
Altın 6459.73
BIST 11165.44
Dolar 49.8282
Euro 55.618
Sterlin 66.1839
Ankara 10°C

Altepe: 30 Metrelik Yol, Kısa Sürede Açılacak

Altepe: 30 Metrelik Yol, Kısa Sürede Açılacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle, Yalova Yolu ile İzmir Yolu’nu daha da yakınlaştıracak olan 30 metrelik yolun kısa süre sonra hizmete açılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle, Yalova Yolu ile İzmir Yolu’nu daha da yakınlaştıracak olan 30 metrelik yolun kısa süre sonra hizmete açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, 'Yol Medeniyettir' ilkesiyle ulaşımda özellikle yol çalışmalarına önem veriyoruz. Planda olup da uygulamada yapılmayan yolları birer birer açıyoruz. Ankara Yolu altı dediğimiz, İzmir - Ankara yolu istikametinde bulunan 30 metrelik yolda çalışmalarımız hızla sürüyor." dedi.

Başkan Altepe, 30 metrelik yolun Bursa’nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bir ana arter olduğunu da vurgulayarak, "Fatih - Çiftehavuzlar ve Soğanlı istikametindeki, Yalova Yolu ve Sırameşeler arasındaki yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki yolda 245 binanın kamulaştırmaları tamamlandı. Geriye 5 parselin kamulaştırması kaldı. Kısa zamanda buradaki çalışmalarımız da bitecek." diye konuştu.

Yol yapım çalışmalarının çevredeki tretuvar ve bisiklet yollarıyla birlikte yaklaşık 3 ayda şekilleneceğini ifade eden Başkan Altepe, "Böylece Demiryolu altı da nefes alacak ve Bursa’da güzel bir dönüşüm daha yaşanmış olacak. Yalova Yolu ile Sırameşeler'i birbirine bağlayacak olan 30 metrelik yolda kamulaştırılan 245 parsel için 37 milyon lira (37 trilyon) harcandı." diyerek, yol çalışmalarının Bursa için gereklilik olduğuna işaret etti. Başkan Altepe’ye inceleme sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Fehmi Ökten de eşlik etti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir