ALTİD Başkanı Gülçin Güner, yaptığı açıklamada, Ortadoğu pazarlarını önemsediklerini, Alanya'nın her pazara ihtiyacı olduğunu söyledi. Özellikle Arap ülkeleriyle vize sorunu kaldırıldıktan sonra çok önemli bir pazar haline geldiklerini ifade eden Güner, "Her bölge, bu portföyden artırmaya çalışıyor. Bu konuda profesyonel ve organize çalışmamız lazım. Bunun üzerinden biraz daha emek vermemiz lazım. Acentelerin bu bölgede çalışmalarını yapıp, buraya turist getirmeye geçmesi lazım. Suriye, Lübnan, Ürdün, 2010 hedeflerimizi tutturduk. Satışlarımız güzel, özellikle İskandinav ve Rus pazarında. 2011 yılında eğer bir aksilik olmazsa yine bu oranları geçeriz." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin, trendi yükselen bir ülke olduğuna işaret eden ALTİD Başkanı Gülçin Güner, bu talebin devam edeceğini umduklarını ifade etti. ALTİD Başkanı Güner, şöyle dedi:
"Şu anda görünen o ki yıl sonunda Antalya için 10 milyon hedefi yakalanmış olacak. Türkiye için 27 milyon, bu 30'a doğru da gidebilir. Alanya için yıl sonunda 2 milyon hedef bekleniyor. Bu Alanya için 2 milyon 200 bin kişi olabilir. Ekim, uzayan bir ay oldu. Doluluklarımız güzel. Kasım'ın ilk haftasına sarkan tesisler de var. Ancak Mayıs ayını bu kül krizinden dolayı kaybetmiştik. Yani beklenen oranların altında geldi. Ama Ekim doluluklarımız güzel geçti. Turist sayısı her geçen gün artıyor. Reklam, bu açıdan çok önemli. Turist memnun kalırsa, en güzel reklam aracı. Misafir eğer memleketinde tavsiye ederse çok etkileyici bir unsur. Onun için turisti memnun ederek göndermek çok önemli."