1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Altso, Hollanda-almanya Firmaları İçin E-ticaret Portalı Oluşturulacak
Altso, Hollanda-almanya Firmaları İçin E-ticaret Portalı Oluşturulacak

Altso, Hollanda-almanya Firmaları İçin E-ticaret Portalı Oluşturulacak

Antalya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 'odanın ufkunu aç, üyenin ufkunu aç' proje çerçevesinde Hollanda ve Almanya'daki firmalarla e-ticaret yoluyla temasa geçebileceği bir portal oluşturulacak.

A+A-

Antalya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 'odanın ufkunu aç, üyenin ufkunu aç' proje çerçevesinde Hollanda ve Almanya'daki firmalarla e-ticaret yoluyla temasa geçebileceği bir portal oluşturulacak.

ALTSO tarafından Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne sunulan Sivil Toplum Diyalogu AB-Türkiye Odaları Ortaklığı Hibe Programı kapsamında desteklenen 'odanın
Ufkunu Aç, Üyenin Ufkunu Aç' projesi kapsamında Hollanda ve Almanya’da temaslarda bulunan ALTSO heyeti ilçeye döndü. Sipahioğlu başkanlığında ALTSO Projeler Koordinatörü Zehra Kanmaz, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Necati Şatana, Turizm Fuarlar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Esme Durusoy ve Projeler Sekreteri Hüseyin Şenli’den oluşan heyet Hollanda ve Almanya’da ticaret odaları, belediyeler ve iş dünyası sektör temsilcilerini ziyaret ettikten sonra ilçeye geri döndü. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, düzenlediği basın toplantısında ALTSO Meclis Başkanı Servet Sipahioğlu başkanlığındaki heyetin yaptığı başarılı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Gerçekleşen ziyaret ve temaslarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Aydoğan, proje kapsamında gerçekleşen temasların çok başarılı geçtiğini ve projenin sonunda ALTSO üyelerinin e-ticaret yoluyla Almanya ve Hollanda’daki firmalarla temasa geçebileceği bir portal oluşturulacağını söyledi.

SİPAHİOĞLU: TURİZM, TARIM, İNŞAAT SEKTÖRLERİ İÇİN BAĞLANTILAR KURACAĞIZ

Isparta Ticaret Borsası ve Hollanda Limburg Ticaret Odası ortaklığında ve Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın iştiraki ile yürütülen 171 bin 18 Avroluk proje konusundaki çalışmaların 2013 Aralık ayına kadar devam edeceğini ifade eden Heyet Başkanı Sipahioğlu, temaslar boyunca Alanya’nın turizm, tarım, inşaat ve sosyo–ekonomik yapısı ile ilgili de sunumlar yaptıklarını aktardı. 26 Mayıs–01 Haziran 2013 tarihleri arasında Hollanda’nın Roermond Şehrin’de bulunan ve projenin ortağı olan Limburg Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı programa iştirak eden ALTSO Heyeti adına bir açıklama yapan meclis başkanı Sipahioğlu, 1 hafta süren yoğun temasların son derece verimli geçtiğini belirtti. Aydoğan, “Alanya adına son derece önemli işbirliği çalışmaları yürüttük. Gerek turizm, gerek tarım gerek inşaat ve emlak sektörü başta olmak üzere Hollanda ve Almanya’ya yapılabilecek ihracatın yanı sıra birçok teknik bilgiyi de elde ettik. ” dedi.

TARIM ALANLARI YERİNDE İNCELENDİ

Limburg Ticaret ve Sanayi Odası’nda Uluslararası Ticaret Departmanı Koordinatörü Han Boots ile birlikte çeşitli temaslara katılan Alanya Heyeti, tarım ve hayvancılık sektör çalışmalarını da yerinde inceledi. Tarım ve üretim alanlarını gezdiklerini belirten Sipahioğlu, dünyanın tarım sektöründe en önemli ülkelerinin başında gelen Hollanda’da saha çalışmaları yapma imkanı bulduklarını aktardı. Son derece disiplinli, sistemli bir anlayış ile tarım faaliyetlerinin yürütüldüğünü gördüklerini kaydeden Sipahioğlu, tarımsal faaliyetler alanında işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunduklarını diel getirdi.
Hollanda yetkililerinin Alanya ile işbirliği yapma konusunda çok istekli olmalarına sevindiklerini belirten Sipahioğlu, "Bulunduğumuz şehre 1,5 saat mesafede Venlo yakınlarında ziyaret ettiğimiz ve ülkemiz ile uzun süredir işbirliği yapan Fleuren Firması Yetkilisi Bayan Fleuren elma, kiraz, armut yetiştiriciliği konusunda bilgilerini bizimle paylaştı. Özellikle balkonlarda yetiştirilen elma türlerini bizlere tanıttı. Alanya ve çevresinde de bu uygulamanın yapılabileceğini konuştuk." diye konuştu.

Daha sonra bölgenin en büyük tarım kooparatiflerinden LLTB'yi ziyaret eden Alanya heyeti burada da özellikle kesme çiçek, sebze ve meyve yetiştiriciliği, bunların paketlenmesi ve pazarlanması konusunda bilgi alışverişinde bulunduğu açıklandı. Almanya’nın Krefeld Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden heyet, burada da Uluslar arası İlişkiler departmanı Genel Müdürü Stefan Enders ve Bilgi İşlem Müdürü Stefan Neufeind ile görüştüğü belirtildi. Toplantıda proje kapsamında hazırlanacak olan internet portalı konusunda bilgi alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.