1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Amerikalı Öğrenciler Adana’yı Geziyor
Amerikalı Öğrenciler Adana’yı Geziyor

Amerikalı Öğrenciler Adana’yı Geziyor

Türkiye’ye gelen bir grup Amerikalı öğrenci Adana’yı geziyor. ABD’nin Teksas eyaleti Dallas ve Fortwort bölgesinde yaşayan öğrenciler, Türk kültürünün ve dilin öğrenmek amacı ile Adana’ya geldi.

A+A-



Türkiye’ye gelen bir grup Amerikalı öğrenci Adana’yı geziyor. ABD’nin Teksas eyaleti Dallas ve Fortwort bölgesinde yaşayan öğrenciler, Türk kültürünün ve dilin öğrenmek amacı ile Adana’ya geldi. 12 lise öğrencisinden oluşan gruba Burç Okulları ev sahipliği yapıyor.
ABD’de öğretmenlik yapan Emre Öztürk tarafından organize edilen program, yabancı konukların işadamı ve öğrenciler tarafından karşılanması ile başladı. Altın Plak Kafe’da işadamı Alper Elçioğlu tarafından ağırlanan öğrenciler, Adanalı akranlarıyla birlikte yemek yedi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte öğrenciler karşılıklı sohbet ederek tanışma fırsatı buldu. Öğrenciler Adana’ya getiren Emre Öztürk, bu sürecin Adana’nın Dallas ile partnerlik anlaşması imzalaması ile başladığını söyledi. Amerikalı ailelerinde Türkleri yakından tanımak istediğini ve bu yönde taleplerde bulunduğunu ifade eden Öztürk, bu kapsamda böyle bir organizasyon yaptıklarını ve Amerikalı ailelerin çocuklarını göndermekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Öztürk, ABD’li öğrencilerin bir aylık süreç kapsamında hem Türkiye’yi yakından tanıyacağını, hem de Türkçelerini geliştireceklerini kaydetti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.