19 Ağustos 2026
Altın 6710.59
BIST 14085.87
Dolar 47.9308
Euro 55.6126
Sterlin 64.9966
Ankara 20°C

Anamur'a Almanya'dan Kardeş Geliyor

Anamur'a Almanya'dan Kardeş Geliyor
Almanya'da üzümü ile ün salan Bingen ile Türkiye'de muzun başkenti olarak bilinen Anamur, kardeş şehir olma yolunda bir adım daha attı.Almanya'nı

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mart ayında düzenlenen ITB Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'na katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin Mart ayındaki ziyaretinde yaptığı davetini kabul eden heyet Anamur'a geldi.

Heyette Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit Collin, Belediye Başkanı Thomas Feser, Yabancılar Meclisi Başkanı ve İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan yer aldı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin ev sahipliğini yaptığı heyete Mamure Kalesi açıklarında düzenlenen tekne turunda kahvaltı verildi.

Daha sonra Anamur Belediyesi'ne geçen heyeti, belediye folklor ekibi karşıladı.

Ardından Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit Collin, Belediye Başkanı Thomas Feser, Yabancılar Meclisi Başkanı ve İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda kardeş şehir konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantının ardından Belediye Başkanı Mehmet Türe, Alman heyetine ayrı ayrı Anamur'u simgeleyen muzlu kadın heykeli ve el dokuması kilim hediye etti. Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit Collin de Belediye Başkanı Mehmet Türe ve eşine çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir