Böylece 19 günlük Anasaya Maratonunun sonunda, 30 maddelik paketin 28 maddesi kabul edilmiş oldu.
190 saati aşan mesai sonunda Meclis genel kurulu, Anayasa değişikliği teklifinin tümünü 72 ret oyuna karşı 336 oyla kabul etti. 409 milletvekili katıldığı oylamada 1 oy da boş çıktı.
Oylamaya sonucunu Adalet ve kalkınma partisi milletvekilleri alkışlarla karşıladı. Bazı milletvekilleri birbirlerine sarılarak sonucu kutladı.
Böylece 'Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran' 8. madde ve bu maddeyle ilgili geçici madde dışında paketin 28 maddesi kabul edilmiş oldu. HSYK ve Anayasa Mahkmesi'nin yapısını değiştiren düzenlemeleri içeren tartışmalı diğer iki madde ise meclisten geçmişti.
Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrildi. Teklif, 330-367 aralığında oyla kabul edildiği için Cumhurbaşkanı gül'ün onaylaması halinde halkoylamasına sunulacak.
Değişiklik Teklifinin kabul edilmesinden sonra parti gurubunu toplayan Başbakan Erdoğan, milletvekillerine teşekkür ederek,milletvekillerinden düzenlemenin getirdiklerinin vatandaşlara anlatmasını istedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Buradaki çalışmalarımızı, halk oylamasında meydanlara taşıyarak, sonucun değiştirilmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
CHP de daha önce açıkladığı gibi paketi Anayasa Mahkemesine götürmeye hazırlanıyor!!