11 Ağustos 2026
Altın 6708.62
BIST 13704.52
Dolar 47.7332
Euro 55.1202
Sterlin 64.2888
Ankara 27°C

Angus Eyleminde 'Silah Çekme' Gerginliği

Angus Eyleminde 'Silah Çekme' Gerginliği
Yurt dışından getirilen kurbanlıkları protesto etmek için Üsküdar'da TEM bağlantı yolunu kapatan kurbancılar ile polis arasında 'silah çektin' arbedesi yaşandı.

Yurt dışından getirilen kurbanlıkları protesto etmek için Üsküdar'da TEM bağlantı yolunu kapatan kurbancılar ile polis arasında 'silah çektin' arbedesi yaşandı. Polisin kendilerine silah çektiğini öne süren eylemciler, ellerindeki sopalarla polisin üzerine yürüdü. Havaya ateş etmek isteyen güvenlik görevlisi dayak yemekten son anda kurtarıldı. Gerginlik, olay yerine takviye polis ekiplerinin gelmesiyle sona erdi.

Olay saat 11.30 sıralarında TEM bağlantı yolu Ünalan mevkiinde meydana geldi. Yol kenarına kurulan kurban satış yerinden harekete geçen bir grup satıcı, bağlantı yolunun Ataşehir istikametini trafiğe kapattı. Yolun kapatıldığı haberini alan motorlu trafik ekipleri de hemen olay yerine gelerek trafiği açmak isteyince gerginlik yaşandı. Trafik ekiplerinin çabalarına rağmen yolu açmak istemeyen kurbancılar, ellerindeki sopalarla polislerin üzerine yürüyünce paniğe kapılan bir polis belindeki silahı çıkararak havaya ateş etmek istedi. Bu sırada polisin silahını belinden çektiğini gören bazı eylemciler ile ekipler arasında arbede yaşandı. Eylem sırasında polisin kendilerine silah çektiğini söyleyen eylemcilerden bazıları da yolu açmaya çalışan başka bir polis memurunun belindeki silahını almak isteyince ortam gerildi. Polis memuru silahı güçlükle koruyabildi. Havaya ateş etmek isteyen polis memuru ise meslektaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Silah çekme tartışması büyüyünce olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Bir süre sonra gelen ekipler ile eylemciler arasında da devam eden tartışmalar yolun trafiğe açılmasıyla sona erdi. Gazetecilere açıklama yapan kurbancılar, kurbanlıkların ellerinde kaldığını ve satamadıkları için seslerini duyurmak için yolu kapattıklarını söyledi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir