30 Ekim 2026
Altın 6402.6
BIST 11165.44
Dolar 49.9389
Euro 55.8591
Sterlin 66.9359
Ankara 13°C

Ankara, Atık Su Arıtma Tesisleriyle Donatıldı!

Ankara, Atık Su Arıtma Tesisleriyle Donatıldı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçelerdeki içme suyu sorunun kısa sürede çözülmesinin ardından, 8 adet bölgesel atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçelerdeki içme suyu sorunun kısa sürede çözülmesinin ardından, 8 adet bölgesel atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini söyledi.

Ankara’nın atık su arıkta sistemi hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, öncelikle vatandaşların temiz ve güvenli su içmeleri için eski olan su şebekeleri ile ilgili her türlü yatırımı yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmaların ardından atık suların yerinde arıtılması için de bölgesel atık su arıtma tesisleri kurduk. Bunlardan 6 tanesi hizmete girdi, 2’sinin ise yapım çalışmaları devam ediyor." dedi.
Uzak ilçelerdeki atık suların, merkezi arıtma tesisine iletim hattı yapılarak bağlanmasının ekonomik olmadığını, bu durumlarda bölgesel atık su arıtma tesisleri inşa ettiklerini vurguladı.

ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜK ARITMA TESİSİ ANKARA’DA

Ankara’nın merkezi ile merkez ilçelerinin atık su arıtmasının, 765 bin metreküp kapasiteye sahip Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapıldığını hatırlatan Başkan Gökçek, yeni bölgesel atık su arıtma tesisleri hakkında bilgiler verdi. Gökçek, "Tatlar Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi ile Ortadoğu’nun en büyük arıtma tesisine sahibiz. Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda uzak ilçelerin atık sularını bu merkeze taşıyarak arıtmaktansa bölgesel tesisler kurmanın daha ekonomik ve aynı zamanda daha avantajlı olduğunu tespit ettik. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan ilçelerde bölgesel arıtma tesislerini inşa ederek hizmete aldık." diye konuştu.
CİHAN

Ankara, atık su arıtma tesisleriyle donatıldı

Ankara, atık su arıtma tesisleriyle donatıldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir