Büyükşehir Belediyesi'nin değişik semtlerde kurduğu ve 5 yıldır aralıksız hizmet veren ücretsiz çamaşır yıkama merkezleri, öğrenciler tarafından büyük ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde üniversite öğrencilerinin yararlanması amacıyla açılan merkezlerde, beşinci yılında da hizmetlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
Merkezlerden bir tanesi Gazi Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okulların yer aldığı Beşevler Semti'nde bulunuyor. Yıkama merkezlerinden ikincisi de yine yoğun bir öğrenci yerleşim bölgesi olan Kurtuluş'ta hizmet veriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı yıkama merkezlerinde verilen hizmetler, Büyükşehir Belediyesi'nin ANKET Şirketi tarafından yürütülüyor.
Anket Şirketi Genel Müdürü Belma İlhan, üniversite gençliğinin eğitim döneminde yaşadığı en önemli sorunlardan birinin çamaşır yıkama olduğuna dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, öğrencilere bu konuda yardımcı olmak amacıyla yıkama merkezleri projesini uygulamaya koyduğunu ve 5 yıldır bu merkezlerde verilen hizmetlerin başarıyla sürdüğünü söyledi. İlhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik olarak yürüttüğü hizmetten dolayı öğrencilerin memnun olduklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)