Ankara İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ilk toplantıya, vatandaşların katılımı az olduğu gözlenirken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Yeni başladığımız bir uygulama. Zaman içinde yaygınlaşacaktır." dedi.
Ankaralıların sorunlarını, isteklerini ve şikayetlerini ilgili yetkililere iletmek için halk günleri düzenleyen Ankara Valiliği, ilk toplantısını Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında gerçekleştirdi.
Toplantının açılışında konuşan Vali Yüksel, "Ankaralıların hizmetindeyiz. Vatandaşın yanında olacağız. Açık ve katılımcı olacağız. Biz devletin temsilcileri olarak Ankaralı vatandaşlarımızın emir ve hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu toplantılarda herkese eşit mesafede davranacağız, insan haklarına riayet edeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını da bu toplantılarda çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.
Toplantı, daha sonra basına kapalı gerçekleştirildi. Vali Yüksel, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, vatandaşların daha çok iş talebi ile genel ve özel sorunları olduğunu dile getirdi. Gölbaşı'ndan gelen bir muhtar ise yazdığı 14 maddelik sorunu belediyelere iletmelerine rağmen bir sonuç alamadığını ve bu toplantıda dile getirerek sonuçlanmasını umduğunu söyledi. Toplantıda il müdürleri, valilik yetkilileri de hazır bulundu.

