16 Aralık 2025
Altın 5936.865
BIST 11358.57
Dolar 42.7087
Euro 50.4128
Sterlin 57.4512
Ankara 7°C

Ankara'da ‘çizgilerle Kırk Hadis’ Sergisi Açıldı

Ankara'da ‘çizgilerle Kırk Hadis’ Sergisi Açıldı
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ankara Metro Sanat Galerisi’nde, çizer Hasan Ayçin’in "Çizgilerle Kırk Hadis" sergisi açıldı.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ankara Metro Sanat Galerisi’nde, çizer Hasan Ayçin’in "Çizgilerle Kırk Hadis" sergisi açıldı. Ayçin’in, çizgilerle Hz. Muhammed (SAV)’in hadislerini anlattığı eserlerin bulunduğu serginin açılışına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, İlçe Müftü Hamdi Gevher, çok sayıda Diyanet çalışanı ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çankaya Müftüsü Gevher, “Efendimiz'i senede bir hafta değil, bir ömür tanıtmamız lazım.” diyerek, serginin O'nu anlatma gayesine ulaşması için dua etti. Gevher, Hz. Muhammed (SAV)’in mesajlarının daha çok insana ulaşması için bu tür sanat faaliyetlerinin önem taşıdığını vurguladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş ise, “Yaz sıcağında suyun yağmura ihtiyaç duyduğu gibi insanlar da Peygamber Efendimiz'in getirdiği değerlere ihtiyaç duyuyor.” şeklinde konuştu. Son birkaç yıldır Kutlu Doğum programlarında farklı temalar işlediklerine dikkat çeken Dr. Keleş, bu yılki temanın "Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru" olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından Dr. Keleş, Kaymakam Yıldırım ve Müftü Gevher, kurdele keserek sergiyi açtı. Sergiyi gezen davetlilere, Hz. Muhammed (SAV)’i anlatan kitapçıkların yanısıra gül hediye edildi. Sergi, 17 Nisan 2013 tarihine kadar gezilebilecek.
CİHAN

Ankara'da ‘Çizgilerle Kırk Hadis’ sergisi açıldı

Ankara'da ‘Çizgilerle Kırk Hadis’ sergisi açıldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir