04 Temmuz 2026
Altın 6276.79
BIST 14417.91
Dolar 46.7615
Euro 53.5116
Sterlin 62.1935
Ankara 29°C

Ankara'daki operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirildi

Ankara'daki operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirildi
Ankara'da düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan Roma ve Bizans dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi!
Ankara

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser olduğu tespiti üzerine çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, Gölbaşı ve Haymana ilçesi çevresinde yapılan kaçak kazı ile sondaj faaliyetleri sonucunda tarihi eser olduğu değerlendirilen 290 sikke ve 50 obje ele geçirilirken, bir şüpheli yakalandı.

İncelemeler sonucu Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eser olduğu belirlenen malzeme, Anadolu Medeniyetler Müzesi'ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Yakalanan şüpheli hakkında ise adli işlem yapıldı.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir