1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ankaralı İş Adamlarından Aklıselim Çağrısı
Ankaralı İş Adamlarından Aklıselim Çağrısı

Ankaralı İş Adamlarından Aklıselim Çağrısı

Ankaralı iş adamları da Taksim Gezi Parkı eylemleri konusunda itidal çağrısında bulundu.

A+A-

Ankaralı iş adamları da Taksim Gezi Parkı eylemleri konusunda itidal çağrısında bulundu. Ankara iş dünyasının temsilcileri, demokratik hak arayışlarına destek çıkarken, artık olayların faklı bir mecraya dönüştüğüne dikkat çekti ve “Biz yakılan yıkılan bir Ankara’yı hala görüyoruz. Bu durumun daha fazla devam etmemesini, buraya katılan eylemcilerden talep ediyor; yavrularımızdan aklıselim davranmalarını istiyoruz.” temennisinde bulundu.

Ankara Sanayi Odası’nda bir araya gelen Başkent'in iş dünyasının STK temsilcileri, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Toplantıya; Anakara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Hür Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Başkanı Rahmi Bıyık, Ankara Sanayici ve İş Adamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Özcan Ülgener, Ankara Genç İş Adamları Derneği Başkanı Seçim Aydın, Genç Girişim ve Yöneticiler Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, TOBB Genç Girişim ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Göksel Ayrancıgil, Yeni GİMAT İş Yerleri İşletmesi Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, TOBB Ankara Kadın Girişimcileri Kurulu Başkan Vekili Gökçe Çapanoğlu, MÜSİAD Ankara Şube Başkan Vekili İrfan Güvendi, Ankara Giyim ve Sanayicileri Dernek Başkan Vekili Ergin Şentürk katıldı.

Toplantıda, ASO Başkanı Özdebir, katılımcılar adına şu ortak açıklamayı yaptı:

"Gezi parkı nedeniyle son 10 dünde yaşanan olayların, tüm yurda yayılması Ankara iş hayatını tedirgin etmektedir. Türkiye iddialı bir ülkedir. Bölgede dünyadan ayrılmakta ve pozisyonunu güçlendirmektedir. Olaylar, dünya kamuoyunda prestijimizi etkimemektedir. Türkiye’nin Mısır gibi gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Hak aramak, anayasal olarak korunmaktadır. Her ne kadar ilk yaşanan aşırı tepki olsa da bu olayların bu şekilde devam etmesi, ülkemize zarar vermektedir. Bu olayların başlaması ile beraber, Türkiye’nin borçlanma oranları ve faizleri arttı. Şirketlerin değeri, 65 milyar lira azaldı. Hak aramak ile ilgili mesajlar anlaşıldı. Hakların aranması, son derece hukuki bir haktır, ancak bu hakkı kullanırken kamu malına zarar vermek ve başkasına zarar vermek, özellikle onur rencide edecek sözlerin söylenmesini bu göstericilerine yakıştırmıyoruz. Artık bu taşkınlıkların bu eylemlere müsaade edilmemesi gerekmektedir. İstanbul'da bu olaylar faklı bir mecraya dönüştü. Ama biz yakılan yıkılan bir Ankara’yı hala görüyoruz. Bu durumun daha fazla devam etmemesini, buraya katılan eylemcilerden talep ediyor; yavrularımızdan aklıselim davranmalarını istiyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.