21 Ağustos 2026
Altın 7107
BIST 14515.71
Dolar 48.0559
Euro 56.3
Sterlin 65.4687
Ankara 30°C

Antalya Şoförler Ve Otomobilciler Odası, Denetimlerin Artırılmasını İstiyor

Antalya Şoförler Ve Otomobilciler Odası, Denetimlerin Artırılmasını İstiyor
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, 13'ü Rus, 2'si Türk olmak üzere 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası denetimlerin artırılmasını istedi. Konuyla il

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Alkan, Aksu'da meydana gelen tur otobüsü kazasından gerekli derslerin çıkarılmasını, etkin önlemler alınmasını istedi.

Son kazada tur otobüsü şoförlerinin çalışma koşullarının ağırlığından bahsedildiğini, kazada sürücü ve araç kusurunun öne çıkarıldığına dikkati çeken Alkan, "Bu konuda boşluk varsa acilen giderilmeli. Sıkı denetim yapılmalı." diye konuştu. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 98. Maddesi'ne göre, sürücü dahil 9 kişiyi geçen araçlarda şoför, günde en fazla 9 saat araç kullanabileceğini hatırlatan Alkan, "Devamlı olarak en fazla 4.5 saat direksiyon başında kalabilir. 45 dakikalık dinlenme molası zorunludur. Haftada bir tam gün dinlenmesi gerekir. Bu konuda yetkili olan İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı'nın birimlerinin azami duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Temennimiz bir daha böylesi acı kazanın olmamasıdır." dedi.

Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sürücülerinin geçmişte Şoförler ve Otomobilciler Odası'na kayıtlı olduklarını belirten Alkan, fakat sonradan yapılan düzenleme ile bu zorunluluğun kaldırıldığını söyledi. Alkan, Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan kayıtlarını sildiren tur otobüsü sürücülerinin halen nereye kayıtlı olduklarını bilmediklerini açıladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir