21 Ağustos 2026
Altın 7107
BIST 14515.71
Dolar 48.0559
Euro 56.3
Sterlin 65.4687
Ankara 30°C

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Göreve Başladı!

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Göreve Başladı!
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, görevine başladı. Altıparmak valilik binası önünde törenle karşılandı. Makam aracından inen yeni valiyi ellerinde çiçeklerle çocuklar karşıladı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, görevine başladı. Altıparmak valilik binası önünde törenle karşılandı. Makam aracından inen yeni valiyi ellerinde çiçeklerle çocuklar karşıladı. Ahmet Altıparmak, valilik bahçesi içinde sıraya girmiş vaziyette yardımcıları, kaymakamlar ve daire amirleri kendisini beklerken önce halkla kucaklaştı. Vali Altıparmak daha sonra valilik bahçesine geçerek kendisini bekleyenlerle tek tek tokalaştı.

Ahmet Altıparmak Antalya'daki ilk toplantısını basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. Altıparmak, basın toplantısında Türkiye'de 3 başkent bulunduğunu, bunlardan Ankara'nın siyasi ve idari, İstanbul'un kültür, Antalya'nın ise turizm başkenti olduğunu dile getirdi. Yılda 10 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya'nın Türkiye'deki 3-4 şehirden birisi olduğunu ve gelecek vaat ettiğini ifade eden Altıparmak, "Beşeri sermayesi yüksek Antalya'ya atanmak benim için onurdur." dedi.

"YÖNETİM FELSEFEMİZ KESİNLİKLE İNSAN ODAKLI OLACAK"

Antalya'da basın, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile birlikte ortak aklı kullanarak hareket edeceklerini, insan odaklı hizmet üreteceklerini kaydeden Vali Altıparmak, "Yönetim felsefemiz kesinlikle insan odaklı olacak. İnsan onur ve haysiyeti, çok açık söylüyorum benim için en önemli husustur. Bir komutanla bir erin, bir valiyle burada size çay getiren arkadaşın, kapıda bekleyen polisin hiçbir farkı yoktur. Bu çerçevede insanları önceleyip, onların ihtiyaçlarını önceleyip, varsa sorunlarını çözeceğiz. Bu büyük orkestranın şefliğini yapmaya çalışacağım." diye konuştu.

Ahmet Altıparmak, bir basın mensubunun valiliğe gelişinde ilk olarak kendisini bekleyen idareciler yerine vatandaşlarla buluştuğunu belirterek, "Halkın içinden, halkın valisi olacağınızı anlayabilir miyiz?" şeklindeki sorusun şu cevabı verdi: "Ona hiç şüphe yok. Kamunun tek amacı halka hizmet etmektir. Yoksa kamu var da, halk onun üzerine var değil ki. Halk olduğu için biz buradayız. Bundan daha tabii bir şey olamaz. Onların talepleri, huzuru, rahatı için. Nihayetinde biz de halkız. Felsefemizde şu vardır; kendi anne babanıza nasıl davranılmasını arzu ediyorsanız siz de vatandaşa öyle davranmak zorundasınız. Çünkü biz de vatandaşız. Özel sektör nasıl hizmet anlayışı içinde müşteri memnuniyetini esas kabul ediyorsa, biz de vatandaş memnuniyetini esas kabul etmek zorundayız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir