1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya'da 'Mantar Yemeği' Yarışması Yapıldı
Antalyada Mantar Yemeği Yarışması Yapıldı

Antalya'da 'Mantar Yemeği' Yarışması Yapıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan mantarın ön plana çıkarılması ve tanıtımı amaçlı ’Mantar temalı yemek yarışması’ düzenlendi.

A+A-

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan mantarın ön plana çıkarılması ve tanıtımı amaçlı ’Mantar temalı yemek yarışması’ düzenlendi.

Türkiye’nin mantar ihtiyacının yüzde 60 karşılayan Korkuteli İlçesinde önemli bir yere sahip olan mantarın tanıtılması amacıyla ‘mantar temalı yemek yarışması’ Recep Gürbüz Kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Korkuteli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yemek yarışması öncesi protokol konuşmaları ve folklor gösterileri yapılıp ardından ‘Mantar temalı yemeklerin ev ve turizm mutfağındaki yeri ve önemi’ konulu bir seminer sunumu yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Dairesi Başkanı ve Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir, Türkiye’de birincisi olup da ikincisi olmayan birçok organizasyon olduğuna değinerek, ”İnşallah ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz Mantar Temalı Yemek Yarışmasının devamlılığı sağlanabilir. Bu kapsam da bizlerde devamlılık için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İlçe ekonomisi için önemli bir yere sahip olan mantar sektörüne sahip çıkılması ve tanıtımlarının devamlılığı gerekmektedir” dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan da Türk mutfağının dünya çapında eşi ve benzerinin olmadığını ve çeşitlilik bakımından ilk sırada yer aldığını belirtti. Karahan, "Türk mutfağının kendine has bir tat ve lezzeti var. Korkuteli denildiği zaman aklımıza ilk mantarı geliyor. Mantar ve Korkuteli iç içe bir bütün olmuştur. Bu yüzden mantar sektörüne sahip çıkılmalı ve sektöre çeşitlilik kazandırılmalıdır. Neden mantarımızı geliştirip, markalaştırmayalım. Niçin bizim mantarımız yüksek fiyatlara satılmasın. Tek çeşit üretimden çok çeşitli üretime geçilmelidir. Biz nerdeyse tüm yemeklerde mantarı ana unsur olarak kullanıyoruz. Farklı tat ve lezzete sahip protein deposu mantarımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ve seminerin ardından yapılan yemek yarışmasında derece girenlere hediyeler verildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı yemek yarışmasında dereceye giren tüm yarışmacılara katılım belgesi, plaket ve çeşitli ödüller verildi.

Yarışmada Soğuklar bireysel kategoride 1. Gönül Özbek, 2. Zehra Okutan, 3. Melek Çetin oldu.
Sıcaklar kategorisinin 1.’si Tuğba Gökçe Kepez olurken 2. Melek Çetin, 3.’lüğü Kezban Yavuz aldı.
Tatlılar bireysel kategoride 1. Gönül Özbek, 2. Tuğba Gökçe Kepez, 3. Zeynep Tuğ.
Kurumsal kategoriye yarışarak başarılı olanlar ise, Sıcaklar 1. İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi, 2. Çorbacım Restaurant, 3. Zeynep Dönmez, 4. Gonca Kızıllı, 5. Gülsüm Gülaçtı, 6. Fatma asri.
Tatlı ve hamur işleri kategorisinde 1. İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi olurken 2. Sırayı Giliğ Pastanesi oldu. Mansiyon dalında ödül alanlar ise, Soğuklar kategorisi 1.’si Düriye Tızlak, 2. Nuray Yıldırım. CİHAN

Antalya'da 'mantar yemeği' yarışması yapıldı

Antalya'da 'mantar yemeği' yarışması yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.