1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya’da Yerel Seçimin Sonucunu Parti Değil Aday Belirleyecek
Antalya’da Yerel Seçimin Sonucunu Parti Değil Aday Belirleyecek

Antalya’da Yerel Seçimin Sonucunu Parti Değil Aday Belirleyecek

Antalya’da yapılan araştırmaya göre 2014 yerel seçimleri öncesi vatandaş partiye değil, belediye başkanı adayına göre oy vermeyi düşünüyor.

A+A-

Antalya’da yapılan araştırmaya göre 2014 yerel seçimleri öncesi vatandaş partiye değil, belediye başkanı adayına göre oy vermeyi düşünüyor. Anket sonucuna göre Antalya'nın en büyük sorunu olarak trafik görülüyor.

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA), 2014 yerel seçimleri öncesi, mayıs ayında yaptığı ankette, Antalya seçmeninin nabzını tuttu. Araştırmada 622’si erkek, 561’i kadın olmak üzere toplam bin 183 kişiyle görüşüldü.

Araştırmada memur, işçi, emekli, ev hanımı, esnaf, serbest meslek sahibi, çiftçi, öğrenci ve daha birçok meslek grubundan kişiyle araştırılma yapıldı. Ayrıca yapılan ankette vatandaşların Antalya’da yaşama süreleri de ele alındı. Ankete katılanların yüzde 34’nün doğma büyüme Antalya’da oldukları, 10 yıldan uzun bir süredir şehirde yaşayanların oranının da yüzde 47 olduğu belirtildi.


SEÇİMİN KADERİ GÖSTERİLECEK ADAYA BAĞLI

‘Bugün seçim olsa hangi parti adayının büyükşehir belediye başkanı olmasını istersiniz?’ sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 31’nin CHP’ye oy vereceği dikkat çekti. Bu partileri takiben AK Parti’nin yüzde 26, MHP’nin 8, diğer partilerin oranının ise yüzde 5 olduğu açıklandı. Ankete katılanlar yüzde 30’luk diliminin ise ‘oyumu adaya göre veririm’ demesi dikkat çekti.

ANTALYA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU TRAFİK

Yapılan anket çalışmasında Antalya’da en önemli sorun da ele alındı. Bin 183 kişinin katıldığı ankette ‘Sizce Antalya’nın en önemli sorunu nedir?’ sorusuna vatandaşların yüzde 34,2’si ‘trafik’ cevabını verdi. Bu sorunu takiben yüzde 19,3’lük altyapı eksikliği gelirken, vatandaşların yüzde 7,9’nun da otobüs saatleri ve yetersizliğinden şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.

BASA’nın bir ay sonra ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ve başkanının hizmetlerinden memnuniyet düzeylerinin ele alınacağı açıklandı.






CİHAN

Antalya’da yerel seçimin sonucunu parti değil aday belirleyecek

Antalya’da yerel seçimin sonucunu parti değil aday belirleyecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.