GAP'taki seralara hayran kalan Antalyalı seracılar, Şanlıurfa'da seracılık yapmanın Antalya'dan daha avantajlı olduğunu söyledi. Harran Ovası'nın Karaali köyündeki seraların teknolojik açıdan hiçbir farkının olmadığının altını çizen Antalyalı seracılar, avantajlar açısından Şanlıurfa'da yatırım yapmanın daha kârlı olduğunun altını çizdi. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz Antalyalı seracılara eşlik etti.
Antalya heyeti, topraksız seraların yapıldığı Karaali köyünde işçi maliyetlerinin, seraların ısı maliyetlerinin ve arazi kiralama konusunda çeşitli bilgiler alırken Şanlıurfa merkezden Harran Ovasına ve Karaali köyüne gidene kadar otobüste Antalya heyetine ŞUTSO Meclis üyesi ve önder çiftçi Ali Şelli çevreyi tanıttı. Şelli, Harran Ovası'nda ne ekilip biçildiği konusunda Antalyalı seracılara bilgiler aktardı.
Seraların gezdirilmesinde ise Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz teknik bilgiler verdi. Yanmaz, yöreye verilen hibelerden ve verilecek hibelerden bahsederken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na Karaali yöresinde yeni seraların yapılması için hibe kapsamında çok sayıda projenin sunulduğunu ve bunun önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını hatırlattı. Karaali yöresinde jeotermal alanın genişliği ve 10 bin dekar alanda jeotermal seracılığın yapılabileceğini dile getiren Yanmaz, Antalyalı seracıları ve fidecileri bölgede iş birliği yapmaya davet etti.
Antalyalı seracıların en çok ilgisini ise Harran Ovası'ndaki arazi parçalarının büyüklüğü çekti. Antalya'da arazi parçalarının çok küçük olmasından yakınan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Akınca, "Biz Antalya'da arazi parçalarının çok küçük olmasından dolayı yatırım yapacak yer bulamıyoruz. Sakın ola siz Urfalılar da arazilerinizin küçük parçalara bölünmesine izin vermeyin." uyarısında bulundu
(CİHAN)
