1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Antivirüssüz Bilgisayarlar Kişisel Bilgileri Açık Ediyor
Antivirüssüz Bilgisayarlar Kişisel Bilgileri Açık Ediyor

Antivirüssüz Bilgisayarlar Kişisel Bilgileri Açık Ediyor

İnternet ortamında dolaşan binlerce virüs, solucan ve casus program bilgisayarlara olduğu kadar insanlara da maddi manevi zarar veriyor.

A+A-

İnternet ortamında dolaşan binlerce virüs, solucan ve casus program bilgisayarlara olduğu kadar insanlara da maddi manevi zarar veriyor.
Sanal ortamdaki virüsler nedeniyle bilgisayarlar arızalanırken, en önemlisi de özel bilgilerin güvenliği tehlikeye giriyor. Ne kadar güvenli internet adresi kullanılırsa kullanılsın, bilgisayarda antivirüs programı yüklü olmadığı takdirde özel bilgilerin çalınması olayı yaşanabiliyor.

Bursa’da bilgisayar kullanıcılarına hizmet veren Pratik Servis Teknik Destek Uzmanı Mustafa Akbıyık, antivirüs programı kullanmanın faydalarını anlattı.

Kimlik hırsızlığına ve siber suçlara karşı antivirüs programı seçiminin önemine değinen Akbıyık “Antivirüs programları geliştikçe, kötü amaçlı yazılımlar da bilgisayarınızda güvenlik açıkları arar. Halka açık kablosuz ağları kullanmanız ve internetten sık sık dosya indiriyor olmanız virüslere davetiye çıkarır. E-posta bilgileriniz çalınabilir, özel hesaplarınıza ulaşamayabilirsiniz. Bankacılık işlemlerini internetten yapıyorsanız hesaplarınız tehlike altına girebilir. Bilgisayarınız üzerinden siber suç sayılan eylemler gerçekleştirilmiş olabilir.” şeklinde uyarıyor.

Antivirüs programı seçilirken bilgisayarın performansını düşürmemesine özen göstermek gerektiğini belirten Mustafa Akbıyık, şunları söyledi: “Bazı antivirüs programları, bilgisayarınızın geç açılması ve işlemlerde yavaşlamaya neden olur. İnternete giren çocuğunuz varsa, güvenli internet kullanımı için seçeceğiniz antivirüs programı da ona göre olmalı. Bilgisayarınızda yaptığınız genel güvenlik ayarlarının yanında, çocukların güvenliğine yönelik antivirüs programı kullanmanız zararsız görünen ama tehlikeli yazılımlar içeren sitelere karşı çocuğunuzu korur.”



Kullanılacak antivirüs programının bazı sistemlere ihtiyaç duyduğunu belirten Mustafa Akbıyık, sözlerini şöyle noktaladı: “Antivirüs programı için bilgisayarınızın gerekli özellikleri taşıyor olmasına dikkat edin. Kurulumu ve kullanımı kolay, hızlı tarama yapan, koruma seçenekleri geniş, bilgisayarınızı yormayan bir antivirüs programı seçin. Bilgisayarınıza zarar veren virüs, solucan ve trojanlara karşı geliştirilmiş birçok antivirüs programı bulunuyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda lisanslı bir antivirüs programı kullanarak internetten gelecek tehlikelere karşı önlem alabilirsiniz.”
CİHAN

Antivirüssüz bilgisayarlar kişisel bilgileri açık ediyor

Antivirüssüz bilgisayarlar kişisel bilgileri açık ediyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.