1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ar-ge Muş'ta Masaya Yatırıldı
Ar-ge Muşta Masaya Yatırıldı

Ar-ge Muş'ta Masaya Yatırıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yola çıkan bir trenin yolcusu olduklarını söyledi.

A+A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yola çıkan bir trenin yolcusu olduklarını söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve 26 üniversite rektörü, Muş Alpaslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) katıldıkları "Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri Farkındalık ve Tanıtım" toplantısının ardından tarihi Murat Köprüsü'nü gezip, Murat Nehri kenarında yemek yedi.
Daha sonra üniversiteye geçen katılımcılar, kapalı oturumda çalıştay sonuçlarını değerlendirdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, çıkışta yaptığı değerlendirmede, 26 üniversite rektörünün katıldığı 10. toplantılarını Muş’ta gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu çalıştay sonucunda 18 tane görüşün ortaya çıktığını ve bunları 3 başlık altında toplamanın mümkün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan, şöyle konuştu: ''Öncelikle sanayi ve üniversite işbirliğini artırma ve geliştirmeye yönelik olarak farkındalığın eksik kaldığı üzerine vurgu yapıldı. Bir başka nokta ise eğitilmiş insanların seviyesinin artırmasına yönelik yapılması gerekenler ele alındı. Bununla ilgili müfredatların düzenlenmesinde sanayinin rolü üzerinde duruldu. Ve son noktada kamunun AR-GE'de girişimciye ayırmış olduğu fonları kullanmasıyla ilgili farkındalık artırması üzerine duruldu. Umut ediyorum ki önümüzdeki Ağustos, Eylül, Ekim ayları ile yılsonuna kadar yapılacak olan proje çağrılarında, burada elde etmiş olduğumuz verilerin bölgemizde belki projenin katlayarak geleceğini umut ediyoruz. Bu toplantının sonucunda çıkacak sonuçlarda bölgenin kalkınmasını katkı sağlayacaktır. Bakanlık olarak 26 Kasım 2012 de başlattığımız bir yolculuk var. Bu yolculukta, kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirmesine yönelik yola çıkan bir trenin yolcusuyuz.''
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.