16 Aralık 2025
Altın 5914.399
BIST 11348.83
Dolar 42.7053
Euro 50.2956
Sterlin 57.3815
Ankara 6°C

Arabulucuk İsteğine İsrail'den Yanıt!

Arabulucuk İsteğine İsrail'den Yanıt!
Erdoğan'ın Bugün Halep'e Giderken Suriye ile İsrail Arasındaki Görüşmelere Arabuluculuk Etmeye İstekli Olduğunu Söylemesine İsrail Tarafından Cevap Geldi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün Halep'e giderken Suriye ile İsrail arasındaki görüşmelere arabuluculuk etmeye istekli olduğunu söylemesine İsrail tarafından cevap geldi. İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye için "yasal kanaldır" ifadesi kullanıldı.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu için "Başbakan, geçmişte önşart olmaksızın Suriye ile görüşmelere yeniden başlamaya hazır olduğunu söylemiştir." denildi. Açıklamada "Başbakan, gerekli olan her yere bu son için gitmeye istekli ve - Türk ya da Amerikan - her kanalın yasal olduğunu söylemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Başbakan Erdoğan, bugün Suriye'nin Halep kentine giderek burada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmüştü. Erdoğan-Esad görüşmesinde Türkiye'nin arabuluculuğundaki Suriye-İsrail görüşmelerinin yeniden başlaması ele alınmıştı. İki ülke arasında 5 kez gerçekleşen dolaylı görüşmeler, İsrail'in Gazze saldırılarından dolayı durmuştu.

Erdoğan, Halep'e hareketinden önce Ankara'da yaptığı açıklamada da "Suriye-İsrail ilişkilerinde, 5 raunt biliyorsunuz yürüyen bir süreç oldu, tabi şimdi yeniden bu sürece yönelik talepler söz konusu olabilir. Bu tür talepler gelebilir. Hatta gelmeye de başladı. Bunlar üzerinde çalışmaları sürdürmemiz ve sürece her bölgede hazır durumda olmak için de çalışmaları yapıyoruz.'' demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir