17 Aralık 2025
Altın 5945.407
BIST 11348.83
Dolar 42.7196
Euro 50.0407
Sterlin 57.0492
Ankara -2°C

Araçlardaki Karbon Salınımını Telafi Etmek İçin Fidan Diktiler

Araçlardaki Karbon Salınımını Telafi Etmek İçin Fidan Diktiler
Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ve Fest Travel, Kocaeli’nin Körfez ilçesine, karbondioksit salınımı telafi edecek 4 bin orman fidesi dikti.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ve Fest Travel, Kocaeli’nin Körfez ilçesine, karbondioksit salınımı telafi edecek 4 bin orman fidesi dikti. İstanbul’dan otobüslerle Körfez ilçesine gelen Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın gönüllü üyeleri, Hacı Osman Mahallesi’ndeki kendilerine gösterilen alanlarda, fıstık çamı ve selvi fidanlarını toprakla buluşturdu.

        Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı Faruk Pekin, yaptıkları çalışmanın karbon ayak izini ilgilendiren bir yaklaşım olduğunu söyledi. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ve Fest Travel’in böyle bir çabaya giriştiğini belirten Pekin, şunları kaydetti: “Günlük yaşamımızda, seyahat ederken kullandığımız araçlar çok fazla karbon salınımı gerçekleştiriyor. Özellikle, uçakların salınımı çok fazla. Bu salınımları hesaplayarak ağaca çeviriyorsunuz. Dikilen fidanlarla karbon salınımını telafi ediyoruz.”

        Pekin, Körfez ilçesinde fıstık çamı ve selviden oluşan 4 bin fidan dikeceklerini dile getirdi.

        Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı İkinci Başkanı Bülent Arkalı da vakıf olarak birçok kültürel etkinlikleri olduğunu dile getirdi. Kültürel etkinliklerin yanında böyle bir çalışmaya da katıldıklarının altını çizen Arkalı, “Bu bilinci herkese yaymak istiyoruz. Bu ülke bizim, ormanlarımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.
CİHAN

Araçlardaki karbon salınımını telafi etmek için fidan diktiler

Araçlardaki karbon salınımını telafi etmek için fidan diktiler

Araçlardaki karbon salınımını telafi etmek için fidan diktiler

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir