1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arapça Hitabette Türkiye Birincisi Olan Hondi Vali Balkanlıoğlu'nu Ziyaret Etti
Arapça Hitabette Türkiye Birincisi Olan Hondi Vali Balkanlıoğlunu Ziyaret Etti

Arapça Hitabette Türkiye Birincisi Olan Hondi Vali Balkanlıoğlu'nu Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Cavit Hondi’yi makamında kabul etti.

A+A-

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Cavit Hondi’yi makamında kabul etti.

Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın birçok alanda ve ülke çapında adının duyurulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Eğitim alanında alınan başarıların başka değerinin olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Kişiler yetenekleri doğrultusunda aldıkları etkin eğitimlerle çok güzel yerlere gelebileceklerdir. Bu anlamda Türkiye birincisi olan Cavit Hondi’yi tebrik ediyor ve bu öğrencimizin yetişmesinde ve bu dereceyi almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Selvi Konya’da gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgi verdi. Selvi, İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Cavit Hondi’nin Arapça Bilgi ve Arapça Hitabet Yarışması'nda Türkiye birincisi olarak gurur kaynağı olduğunu söyledi. Selvi, Hondi’nin Kasım ayında Bosna Hersek’te yapılacak uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti.

Ziyaret sırasında Cavit Hondi yarışmada Türkiye birincisi olduğu Arapça şiiri başarıyla okudu. Ziyarete Okul Müdürü İbrahim Selvi’nin yanı sıra aynı yarışmaya katılarak Arapça Bilgi Yarışması dalında ekip olarak bölge birincisi olan İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Rümeysa Akar, Rahime Savaş, Hüsna Aksoy ve Velid Basati de hazır bulundu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.