21 Ağustos 2026
Altın 7015.77
BIST 14396.54
Dolar 48.0527
Euro 56.2153
Sterlin 65.6038
Ankara 19°C

Araplardan Sonra Yunanlılar Da Uzungöl'ün Müdavimi Oldu

Araplardan Sonra Yunanlılar Da Uzungöl'ün Müdavimi Oldu
Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turistlerden sonra Yunanlı turistlerin de gözde tatil mekânı oldu.

Sümela Manastırı ve Uzungöl'e hayranlıklarını dile getiren Yunan turistler, Yunanistan'daki ekonomik krize rağmen bu yıl da bölgeye gelmeyi ihmal etmedi.

Geçen yıl binlerce Yunanlıyı tesislerinde ağırladıklarını vurgulayan turizmci Sinan İnan, bu yıl da haziran ayından bu yana Uzungöl'de çok sayıda Yunanlı kafileyi ağırladıklarını belirtti.

Ülkelerindeki krize rağmen Yunanlıların ilgisinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren İnan, "Araplardan sonra Yunanlılar bölgenin müdavimi oldu. Yunanlılar bölgeyle öyle bütünleştiler ki yöresel yemek lahana sarması yemeden ve bölgenin oyunu kemençeyle horon oynamadan tesislerden ayrılmıyorlar." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir