Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, şehre aldıkları 100 adet çöp konteyneri nedeniyle soruşturma geçirdiklerini belirterek, kamu kaynağı kullandıkları için her türlü denetime açık olduklarını söyledi. Malzemeleri fahiş fiyata aldıkları gerekçesiyle inceleme başlatıldığını vurgulayan Başkan Köksoy, Kamu İhale Kanunu'nun şartlarını gözeterek iş yaptıklarını, aldıkları malzemenin buna uygun olduğunu kaydetti.
Belediyenin her konuda şeffaf olduğunun altını çizen Başkan Köksoy, belediye ve bütün kamu kuruluşlarının da şeffaf olması gerektiğine işaret etti.
ESNAFA 1 MİLYON TL ÖDENDİ
Başkan Köksoy göreve geldiği günden beri Ardahan esnafına yüzde 70'i eski dönemden kalma 1 milyon TL borç ödemesi yaptıklarını anlattı. Köksoy, kent merkezinde 5 kilometre asfalt, 10 kilometre kaldırım, 8 bin metrekare kilit parke, 9 kilometre yağmur oluğu, 1 kilometre trapez kanalının yapımı için çalışmalara başladıklarını ifade etti. İhale aşamasındaki işlerin 700 bin TL maliyeti olduğunu dile getiren Köksoy, çalışmaların iki ayda bitirileceğini aktardı. Kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile birlikte yapacaklarını hatırlatan Başkan Köksoy, 3 Eylül'de Ardahan'a gelecek TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi.
(CİHAN)