12 Aralık 2025
Altın 5966.46
BIST 11300.28
Dolar 42.6893
Euro 50.1432
Sterlin 57.0747
Ankara 8°C

ASELSAN mühendislerinin ölümü Meclis'te

ASELSAN mühendislerinin ölümü Meclis'te
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ASELSAN mühendislerinin ölümü nedeniyle meclise soru önergesi verdi.

Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle;

"Basına yansıyan haberlere göre Ankara'da 28 yaşındaki ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un yatağında üzerinde battaniye örtülü, ağzına dayanmış büyük tüp hortumuyla bulunduğu öğrenilmiştir. Daha önce de 4?ü intihar biri de kaza olmak üzere 5 ASELSAN mühendisi şüpheli ölümlere kurban gitmişti. ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan peş peşe ölmüştür. Ölümlerin intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda bugüne kadar birçok araştırma, inceleme ve yorum yapılmıştır. Ölümlerinin ardından üçü de şifre çözme konusunda uzman olduğu bildirilen bu değerli insanların, ülkemizin gelişimi için çok önemli teknoloji projelerine imza attıkları bilinmektedir.

Bu bağlamda; 
Mühendis Erdem Uğur ASELSAN'da hangi projelerde görev almıştır?
ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un ölümü şüpheli midir?
ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölümleri ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın akıbeti nedir?
ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölüm sebepleri nelerdir?
ASELSAN mühendislerine psikolojik destek verilmekte midir?
ASELSAN mühendislerine koruma verilmekte midir?
ASELSAN mühendislerinin güvenliği, psikolojisi neden korunamamıştır?
ASELSAN mühendislerine uluslarası standartlarda güvenlik ve psikolojik destek sağlanmakta mıdır? 
2006 yılından günümüze ASELSAN mühendislerinin ölümleri yeterince soruşturulmuş mudur? Alınan tedbirler nelerdir?" (SABAH)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir