AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Kazakistan’ın Almatı şehrinde iki gündür devam eden İran ile nükleer müzakere konusunda Tahran’ın cevabını beklediklerini beyan etti. Görüşmelerde son derece önemli konularda görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Ashton, yapılan nükleer zirve sonrası İran ile teknik konularda ilerleme sağladıklarını dile getirdi.
Görüşmeler hakkında detaylı bilgi veremeyeceğini ifade eden AB Temsilcisi Ashton, 18 Mart’ta teknik konuların görüşülmesi için yetkililerin İstanbul’da bir araya geleceğini dile getirdi.
BM daimi temsilcisi ülkeler tarafından İran’a sunulan tekliflerin olumlu karşılandığın da değinen Ashton: “Tekliflerimizi İran’a açık olarak sunduk. İran’ın bu tekliflerimizi düşüneceğini umut ediyorum.” dedi.
CİHAN



Kaynak: