16 Aralık 2025
Altın 5874.613
BIST 11315.74
Dolar 42.7131
Euro 50.2679
Sterlin 57.3836
Ankara 8°C

Atakum Belediyesi, İmar Çalışması Yaptığı Yerlerde Vatandaşı Bilgilendiriyor

Atakum Belediyesi, İmar Çalışması Yaptığı Yerlerde Vatandaşı Bilgilendiriyor
Samsun merkeze bağlı Atakum ilçesinde belediye tarafından Kurupelit bölgesinde 73 ada üzerinde yapılan imar düzenleme çalışması nedeniyle yetkililer vatandaşları bilgilendirdi.

Samsun merkeze bağlı Atakum ilçesinde belediye tarafından Kurupelit bölgesinde 73 ada üzerinde yapılan imar düzenleme çalışması nedeniyle yetkililer vatandaşları bilgilendirdi.

Atakum Belediye Meclis kararı ile bir süre önce Kurupelit’te yaklaşık 150 ada üzerinde imar uygulamasının durdurulduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, teknik ekip tarafından yapılan kontrollerde 73 ada üzerinde yeniden düzenleme yapma ihtiyacı hissettiklerini belirtti. Yapılan değişiklikler konusunda halkı bilgilendirmek için mahalle sakinleriyle toplantılar yaptıklarını söyleyen Metin Burma, "Burası geleceğin yerleşim bölgesidir. 36 bin nüfusun yaşaması planlanmaktadır. Burada toplanmamızın amacı yaptığımız plan hakkında size bilgi vermektir. Uzun, zorlu ve yorucu bir çalışma oldu ama bitirmeyi başardık. Planının eski hali ile gerçekleşmesi imkânsızdı. Çünkü 20 eğilimli hatta daha çok eğilimli yerler vardı. Buralara ne yol yapılması ne de alt yapının gitmesi mümkün değildi. Parselasyonu yaptığımızda encümene sokmadan askıya asacağız. Gelip inceleyeceksiniz, İtirazınız varsa yapacaksınız. Kimsenin yeri başka bir yere taşınmıyor veya azalmıyor. Yeni parsel üretmedik. Kimseyi birbiri ile de hisseli hale getirmedik. Mevcut parseller üzerinde çalışma yaptık. Bana göre burası yaptığımız çalışma sayesinde daha da değerlenmiştir. Sahip olduğunuz topraklardan bir karış bile almadık." diye konuştu.

Yeşil alanlar oluşturmak, dikine olan yolları, enine çevirerek ulaşımın rahatlamasını sağlamak, alt yapı çalışmalarının sağlık yürütülebilmesi amacı ile Kurupelit Bölgesi’nde düzenleme çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Burma, "Kurupelit, ilerleyen yıllarda 36 bin kişiye ev sahipliği yapması planlanan bir yerdir. Bu nedenle biz de, yaklaşık 112 hektarlık alanı yol, alt yapı ve yeşil alan konularında daha kullanışlı ve çağdaş hale getirebilecek bir çalışma yaptık. Bunu yaparken, yeni parsel üretmedik, kimseyi birbiri ile hisseli hale getirmedik, mevcut parseller üzerinde çalışarak, yer sahiplerinin bütün kazanılmış haklarını koruduk." dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir