1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atalay: Gelecek Nesillere İyi Bir Çevre Bırakalım
Atalay: Gelecek Nesillere İyi Bir Çevre Bırakalım

Atalay: Gelecek Nesillere İyi Bir Çevre Bırakalım

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çevre bilincinin başta çocuklar olmak üzere tüm toplumda olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çevre bilincinin başta çocuklar olmak üzere tüm toplumda olması gerektiğini söyledi. Atalay, “Amaç toprağı, havayı, suyu korumak, gelecek nesillere de iyi bir çevre bırakmaktır.” dedi.

    5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle, Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mahsum Semerci ile Kaleönü İlköğretim Okulu İzci Grubu Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay’ı ziyaret etti. Kaleönü İlköğretim Okulu İzci Grubu'nun izci andını okumasının ardından konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mahsum Semerci, amaçlarının insanlarda çevre ile ilgili duyarlılığı arttırmak olduğunu kaydetti.

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Atalay, “Hayatın içerisinde birbirimizden kopamayacağımız tek ortak nokta, ortak yaşam alanımız olan çevremizdir. Herkes içerisinde bulunduğu ortamın temiz, düzenli ve yaşanabilir olmasını ister. Bu nedenle 5 Haziran Dünya Çevre Günü, halkımıza temiz bir çevrenin önemini anlatabilmek için önemli bir vesile olmaktadır. Çevre temizliği, sadece bir kesimin üstlenebileceği ya da bir kesimin çabasıyla olabilecek bir iş değildir. Göreve geldiğimiz günden bugüne 14 yeni parkı çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bingöl’deki bütün camilerin bahçesini kilitli parke taşları ile döşedik. Şehirde bulunan mezarlıklara kilitli parke taşı, peyzaj ve istinat duvarı yaptık.” şeklinde konuştu.

    Bingöl’ün 5 ana altyapı ve çevre sorununun olduğunu belirten Atalay, bunların hepsinin çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Bingöl’ün temel olarak kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu, Çöp Düzenli Depolama Tesisi sorunu, atık suyu arıtmama sorunu olduğunu belirten Atalay, “Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu bu yılsonunda tamamen bitmiş olacak. Arıtma Tesisimiz faaliyete geçti. Çöp Düzenli Depolama Tesisi için de araç siparişimizi verdik. Tesisimiz inşallah bu yıl faaliyete geçmiş olacak. Bingöl 5 ana altyapı ve çevre sorunundan da kurtulmuş olacak.” diye konuştu.

    İnönü Mahallesi’nde TOKİ ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projesini ihale ettiklerini hatırlatan Atalay, “İhale süreci devam ediyor. 1971 depreminde yapılan konutların yerine modern ve yaşanabilir konut alanları ve sosyal donatıların olduğu yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için de TOKİ ile birlikte ön protokol imzaladık. Bingöl birkaç yıl içerisinde inşallah bu temel sorunların tümünde çözüme ulaşmış olacak.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Atalay: Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakalım

Atalay: Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakalım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.