1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atalay'dan önemli açıklamalar
Atalaydan önemli açıklamalar

Atalay'dan önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı..

A+A-

AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan parti sözcüsü Beşir Atalay 'Çözüm süreci' ve 'Alevi açılımı'na ilişkin açıklamalar yaptı.

İşte Atalay'ın açıklamaları;

ÇÖZÜM'DE ÜÇÜNCÜ GÖZ AKİL İNSANLAR OLABİLİR

Beşir Atalay: Benim geçen hafta bir televizyon kanalına yaptığım açıklamada gazeteler bugün o şekilde bir haber yapmışlar. Yurt dışındaki bir televizyondu bu. Orada anlatmak istediğim taraflar yol haritası üzerinde uzun süre çalıştılar. Yol haritası üzerinde büyük bir sorun yok. Sadece bunun uygulanması ile ilgili. Bunun ilk safhasıda hükümetimizin öne çıkardığı alanda kamu düzeni ve güvenliğin sağlanması, yasadışı faaliyetin görülmemesi. Sorun bundan sonra yol haritasının uygulanması ve takvimi ile ilgili. Hükümetin önündeki konular şuanda bunlar.

Gidecek heyet, gözlemci bir grubun oluşturulması bu konularda benim dikkat edilirse bugünkü basında yer alan hususlar içinde o da yer alıyor. Bu konularda hükümetin açıklamalarını esas alıyoruz. Bu hafta sonu ziyaretleri gerçekleşeecek. Oranın üyeleri ile ilgili genişleme olacak ama kim olacak nasıl olacak bilmiyorum, bunu hükümet açıklayacak. 3. Göz ile ilgili hükümet açıklama yapmadıkça bekleyeceğiz. Daha çok akil insanlar içerisinden oluşması olabilir. Akil insanlar bu konuda ciddi bilgi sahibi ve her kesimden insanlar var. STK başkanları var gazeteciler var dolayısıyla bu grup içerisinden oluşturulabilir. Akil insanlar Türkiye'ye has orjinal bir uygulama. Bu önümüzdeki çalışmalar bu çerçevede yürüyor. Bu son açıklamalar hükümetin açıklamaları ile teyit edilmiş olabilir ancak.

ALEVİ AÇILIMINI YAKINDA HÜKÜMET AÇIKLAR

Akil insanlar olarak bir karar yok Alevi kesimi için. Bütün ileri gelenlerle görüşmeler yapıldı ve şuanda da görüşülüyor. Sayın Genel Başkanımızın programında var. Türkiye genelinde dede konumunda alevi önderleri ile toplantılar yapılacak. Bu zor bir konu. Çok tarafı var ve çok parçalı. Kendi aralarındaki mutabakatı sağlamak bizim en büyük hedefimiz. Mümkün olabildiğince Alevi vatandaşlarımızın bütün kesimlerini en azından büyük ekseriyetini tatmin eden bir uygulama olsun. Dolayısıyla zorluk orada. Geçen yıl açıkladığımız 30 maddeden oluşan demokratikleşme paketinde bu vardı çıkarmamızın nedeni buydu. Kendi aralarında mutabakat olmayınca bize itirazlar gelince son anda çıkarmış olduk. Ben hükümetimizi çok kararlı görüyorum. Daha ileri seviyede ve kapsamlı bir sonuca ulaşılacaktır. Ama görüşmeler yapıldıktan sonra hükümet bunları açıklayacaktır. Çok da gecikmeyeceği yönündeki düşüncemi söyleyebilirim.(SABAH)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.