Atatürk, ölümünün 71. yıldönümünde yurt genelinde düzenlenen programlarla anıldı. Patnos'taki törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saat 09.05'te sirenler çalındı ve saygı duruşuna geçildi. Ardından Halk Eğitim Merkezi'nde 'Atatürk'ü Anma' adlı bir program gerçekleştirildi. Programda Atatürk'ün eğitim ve kültür ile ilgili görüşlerinin yer aldığı konuşmayı yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şafak Uçarı gözyaşlarına boğuldu. Edebiyat öğretmeni Uçarı, Atatürk'ün çok iyi bir okur olduğunu ve vatan sevgisinin oluşmasında da Namık Kemal'in etkisi olduğunu hatırlattı. Atatürk'ün edebiyatçı tarafından söz eden Uçarı, Mustafa Kemal'in lise yıllarında iken ünlü şairin, 'Düşman bağrına dayamış hançerini, yoğ imiş kurtaracak bahtı kara maderini' beyitini okuyunca aruz ölçüsünü bozmayacak biçimde 'Düşman bağrına dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.' dizelerini yazdığını ifade etti.
Konuşmasında 'Ne mutlu bize ki Atatürk'ümüz var.' diyen Şafak Uçarı, gözyaşlarını tutamayarak bir süre ağladı. Salondakilere de duygu dolu anlar yaşatan Uçarı, ''Atatürk, ölümden başka hiçbir şeye ve hiç kimseye yenilmemiş, başladığı her işte başarılı olmuş örnek bir önderdir. Onu her yıl daha çok saygıyla ve minnetle anıyorum.'' diyerek konuşmasını tamamladı.
Patnos Lisesi Tarih Öğretmeni Davut Türk tarafından Atatürk'ün hayatını belirten konuşmanın ardından Atatürk'ün ilkeleri konulu konuşmayı Cengiz Topel İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gözde Dilek yaptı. Piyade Yüzbaşı Murat Gelen ise Atatürk'ün askeri kişiliğini anlattı. 'Dünya Basınında Atatürk' adlı konuşmayı da Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Tuncel yaptıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk için yazılan şiir ve yazılar çeşitli okullardan öğrenciler tarafından okundu. Program, günün anısına okullar arası düzenlenen şiir, resim ve komposizyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verilmesiyle son buldu. (CİHAN)

