15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 10°C

Atina Borsası'na Saldırıyı Üstlenen 'Devrimci Mücadele' Tehditler Savurdu!!

Atina Borsası'na Saldırıyı Üstlenen 'Devrimci Mücadele' Tehditler Savurdu!!
Yunanistan'da eylemleriyle adını duyuran Devrimci Mücadele terör örgütü, Atina Borsası'na yapılan bombalı saldırıyı üstlendi. Örgüt, yakın zamanda yeni eylemlerde bulunacaklarını duyurdu.

Atina Borsası'na düzenlenen bombalı saldırının arkasında, Yunan polisi anti terör biriminin tahmin ettiği gibi, Devrimci Mücadele örgütü olduğu ortaya çıktı. Örgüt, ekonomik hedeflere yönelik saldırılarıyla dikkat çekiyor.

Pontiki gazetesine 14 sayfalık ayrıntılı bir mektup gönderen örgüt, Atina Borsası'na düzenlenen bombalı saldırıyı üstlendi. "Yeni saldırımız gecikmeyecek." tehdidinde bulunan terör örgütü, saldırının hedefini 'borsanın elektronik sistemini çökertmek' olarak açıkladı.

Devrimci Mücadele, para politikaları ile ekonomik uygulamaları yürürlüğe koyan siyasi sistemi de tehdit etti: "Bugünkü krizden sorumlu olan büyük hissederlar ve kapitalistler, cinayetlerinin bedelini ödeyecekler. Hiçbir devlet kurumu onları koruyamaz." Örgüt isim vermeden yeni hedef adayları arasında gazeteci ve politikacıların olduğu tehdidinde de bulundu.

Atina Borsası'na 2 Eylül günü düzenlenen bombalı saldırıda, borsa binası başta olmak üzere çevredeki 12 araçta hasar meydana gelmişti. Bir kişi de hafif şekilde yaralanmıştı. Daha çok taş ocaklarında kullanılan amonyum nitratın kolayca elde edilebilmesi Yunan polisini endişelendiriyor. Devrimci Mücadele, borsa saldırısı için 150 kilogram amonyum nitrat patlayıcı kullandıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesinde bulunan aşırı solcu Devrimci Mücadele, 2007'de ABD elçiliğine düzenlenen roket saldırısıyla gündeme gelmişti. Bu yıl başında Citibank grubu ve Eurobank'a düzenlenen iki bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Yunan polisi, son gönderilen mektubun daha önce iki saldırıyı üstlendiğini duyuran kişilerce yazıldığını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir