Altın 5382.434
BIST 10968.94
Dolar 42.0936
Euro 48.3466
Sterlin 54.8785
Ankara 20°C

ATM'lerde bu şifrelere yasak geliyor

ATM'lerde bu şifrelere yasak geliyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, ATM'lerde tahmin edilmesi kolay şifrelerin kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ATM kullanıcılarının güvenliğini artırmak için önemli bir adım atıyor. 

Tahmin edilmesi kolay şifreler, yakın zamanda ATM'lerde kullanılamaz hale gelecek. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, doğum tarihleri, il plaka kodları ve futbol takımlarının kuruluş tarihleri gibi basit şifreler yasaklanacak.

Yapılan açıklamaya göre; şifreleri tahmin edilmesi zor hale getirmek amacıyla bu yeni düzenleme uygulanacak. BDDK, bu adımla bankacılık güvenliği konusunda ciddi bir iyileşme hedefliyor. Özellikle milyonlarca ATM kullanıcısı, belirlenen yasaklı şifrelerden birini kullanıyorsa, şifrelerini değiştirmek zorunda kalacak.

BDDK, bankalar aracılığıyla müşterilere yönelik bir bilgilendirme sürecini başlatacak. Bankalar, müşterilerine daha güvenli şifre oluşturmaları konusunda rehberlik sağlayacak. Ayrıca, tahmin edilmesi kolay şifre kullananlar, ATM'den işlem yaparken zorunlu olarak şifrelerini değiştirmek durumunda kalacaklar. Yeni düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

BDDK yetkilileri, bu düzenlemenin temel amacının, müşteri bilgilerinin daha güvenli bir şekilde korunmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Özellikle son yıllarda yaşanan dolandırıcılık vakalarının artmasıyla birlikte, banka müşterilerinin güvenliğini artırmaya yönelik adımların önem kazandığı ifade edildi. / Paramedya

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir