Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından gerçekleştirilen 'Yalın Üretim Tekniklerini Kullanarak Rekabeti ve Verimliliği Geliştirme Projesi'nin tanıtım toplantısı Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi.
Çukurova'yı kapsayan bölgedeki işletmelerin gelişimine katkı sağlamak üzere, TOBB ve AB desteği alınarak oluşumuna başladıkları ABİGEM'in kurulma çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirtti.
Baş, bölgedeki işletmelere en iyi destek hizmetlerini sunabilmek üzere teşkilatlanan ABİGEM'in hizmetlerini son dönemde somutlaştırmaya ve iş dünyasına sunmaya başladıklarını kaydetti.
ABİGEM tarafından başlatılan çalışmalardan birinin de Adana, Mersin ve Hatay'ı kapsayan, İşletmelerimizde Yalın Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasına yönelik olarak geliştirilen proje olduğunu aktaran Baş, iş dünyasının temsilcileri olarak, iş dünyasının zorluklarını birebir bildiklerini aktardı.
Günümüz dünya ekonomi dinamiklerinin rekabet kavramı üzerinde yoğunlaştığına dikkat çeken Baş, "Artık işletmeler kendilerini, hızla gelişen dünyaya adapte edebiliyorsa, üretimini en etkin ve verimli şekilde gerçekleştirebiliyorsa, hammadde temininden ürünü müşteriye ulaştırıncaya kadarki tüm zincir içerisinde en çok faydayı sağlamaya çalışıyorsa ayakta kalabilmektedir. Bir işletme ancak rekabet edebiliyor ve rekabet edebilmesi için gerekenleri yapabiliyorsa varlığını sürdürebilmektedir."
İş sahipleri olarak sürekli işletmelerindeki masrafların yüksekliğinden şikayet ettiğini dile getiren Baş, "Ancak çoğumuz farkında olmadan o kadar fazla israfta bulunuyoruz ki rakamlar insanı şaşırtıyor. Tüm masrafları profesyonelce an aza indirgemek ve bu tasarrufun getirileri ile işletmelerin rekabet gücünü artıracaktır." diye konuştu.
Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın da katıldığı toplantıda daha sonra, Adana ABİGEM Direktörü Barbaros Tunç ve diğer yetkililer proje hakkında bilgi aktardı.
(CİHAN)