1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Atso Başkanı: Antalya İçin Yol Bitti, Yeni Yol İçin Talepkar Olalım
Atso Başkanı: Antalya İçin Yol Bitti, Yeni Yol İçin Talepkar Olalım

Atso Başkanı: Antalya İçin Yol Bitti, Yeni Yol İçin Talepkar Olalım

Antalya’nın ulaşım sorunun tam bir facia olduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, şehir merkezine 30 kilometre uzaktaki Belek’e bile 1,5-2 saatte gidilebildiğini söyleyerek, “O yol bitti.

A+A-

Antalya’nın ulaşım sorunun tam bir facia olduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, şehir merkezine 30 kilometre uzaktaki Belek’e bile 1,5-2 saatte gidilebildiğini söyleyerek, “O yol bitti.” dedi. Antalya’nın yeni yollara ihtiyacı olduğunu kaydeden Budak, Antalya yaşanmaz bir kent haline gelmeden ulaşım sorununa çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Tarım ve turizmde oluşturduğu katma değer ile reel olarak Türkiye’nin dördüncü büyük ekonomisi olan Antalya’nın, verdiği kadarını alabilmesi için talepkar olması gerektiğini vurguladı. “Veriyoruz, almamız lazım.” diyen Budak, en büyük sıkıntının ulaşım olduğunu vurguladı. 12 yıldır bitirilmeyen batı çevre yolu için “Talep etmeliyiz, bitirmeliler.” diyen Budak, “Kuzey çevre yolu beklentimiz var. Ne zaman yapılacak bilmiyoruz. Kuzey çevre yolu lazım. Buradan 30 kilometre uzaktaki Belek’e gitmeniz artık 1,5-2 saat. O yol bitti, tıkandı. Alternatif yolun yapılması lazım. Burası 12 yıldır bitmediğine göre orası ne zaman bitecek?” şeklinde konuştu.

Antalya’da her yıl trafiğe 25-30 bin yeni araç çıktığına işaret eden Budak, şöyle konuştu: “O araçlar bu yollara giriyor. Alternatif yolları yok Antalya’nın. Ulaşım meselesi bir facia. 2023’te 4-5 milyon nüfas ulaşacağını hatırlatarak Antalya yaşanmaz bir kent olmadan biz bunları talep etmek zorundayız.”

KALEKAPISI KAHİRE GİBİ

Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği’nin (KALEDER) misafiri olan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyeleri Kalekapısı esnafıyla bir araya geldi. Yeni ATSO yönetimi kapalı yolda, tek kapılı ve iki kapılı hanlarda esnafları ziyaret etti, sorunları dinledi. Ziyaretlerin ardından İki Kapılı Han’daki bir işletmede konuşma yapan ATSO Başkanı Budak, Kalekapısı’nın Antalya için son derece önemli olduğunu belirtti. Antalya’nın geçmişinin burada yaşandığını, geleceğinin de Kalekapısı ve Kaleiçi’nden geçtiğini ifade eden Budak, “Buraya ne yapılsa az.” dedi.

Kalekapısı’nın kent merkezini oluşturduğunu, buraya gelinmesi için gerekli sebeplerin oluşturulması gerektiğini belirten Budak, gördüğü eksik ve yanlışları da Kalekapısı esnafıyla paylaştı. Sırtını Yivli Minare’ye verip bakanların karşılarında büyük bir tabela kirliliği göreceğini belirten Budak, “Alaturka da demeyeceğim, şarklılık var. Gidin Kahire’de de aynı görüntüleri görürsünüz. Burası Antalya’nın merkezi. Turizmin merkezinin merkezi. Tarihler burada yaşamış, bundan sonra da yaşayacağız.” diye konuştu. ATSO Başkanı Kalekapısı’nın kültür sanat etkinlikleri ile cazip hale getirilebileceğini de sözlerine ekledi.

KALEDER Başkanı Hasan Kilit ise Kalekapısı’nın, ticaretin ve siyasetin şekillendi yer olduğuna işaret ederek, gereken ilgiyi hak etmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan esnaf ziyareti sırasında tek kapılı handa iş yeri olan Asuman Hamza isimli kadının, “Turist gelmiyor. Sebebi ne? Çok mağduruz. 3-4 aydır kirasını ödeyemeyen esnaf var.” şikayetinde bulunması üzerine Hasan Kilit, “20 Haziran’dan itibaren bu iş pik yapacak.” karşılığını verdi.
CİHAN

ATSO Başkanı: Antalya için yol bitti, yeni yol için talepkar olalım

ATSO Başkanı: Antalya için yol bitti, yeni yol için talepkar olalım

ATSO Başkanı: Antalya için yol bitti, yeni yol için talepkar olalım

ATSO Başkanı: Antalya için yol bitti, yeni yol için talepkar olalım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.