1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Parlamentosu Önünde Gezipark’a Destek Eylemi
Avrupa Parlamentosu Önünde Gezipark’a Destek Eylemi

Avrupa Parlamentosu Önünde Gezipark’a Destek Eylemi

Avrupa Parlamentosu (AP) önünde toplanan bir grup vatandaş, İstanbul Gezi Park’taki olayları Brüksel’de protesto etti.

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) önünde toplanan bir grup vatandaş, İstanbul Gezi Park’taki olayları Brüksel’de protesto etti.

Akşam saatlerinde AP önündeki Lüksemburg Meydanı’nda toplanan grup ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizler eşliğinde İstanbul’da çıkan olaylara sloganlarla tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya çok sayıda vatandaş kulak verdi. Belçika’nın farklı şehirlerden Brüksel’e gelen göstericiler AK Parti ve Gezi Parkt’ta çıkan olaylara sert müdahale eden emniyet güçleri aleyhinde sloganlar attı. İngilizce ve Türkçe, ‘‘İstanbul’daki ağaçları koruyalım’’, ‘‘Türkiye için demokrasi’’, ‘‘İnsan hakları istiyoruz’’ diye bağıran eylemciler ellerinde ‘‘Direnişçilere Brüksel’den selam olsun’’, ‘‘Türk Hükümeti barışçıl göstericilere aşırı güç kullanıyor’’ gibi dövizler taşıdı.

Gaz maskesi takmış bir eylemcinin ‘‘Milli içeceğimiz ayran yerine biber gazı oldu’’ pankartı ise dikkat çekti. Taksim’de çıkan olaylarda öldüğü iddia edilen bir kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Belçika emniyet güçlerinden izin alınarak gerçekleştirilen AP önündeki Gezi Parkı protesto gösterisi sloganların atılması ve kısa bir açıklamadan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan Avrupa Birliği de Gezi Parkı olaylarını sert bir dille eleştirmiş ve "Her türlü aşırı ve orantısız kuvvet kullanımını kınıyoruz." demişti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.