Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği'nin Gençlik Programı Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında İtalya, Polonya, Makedonya, Almanya ve İspanya'dan Gaziantep'e gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Akınal Çocuk Gençlik ve Aile Merkezi'nde mozaik sanatını öğrenme fırsatı buldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal dışlanmışlık riski yaşayan, çocuk ve gençlerin topluma kazandırılması yönünde yapılan çalışmaların başarıyla sürdürüldüğü bildirildi. Risk altında bulunan çocuk ve gençlerin eğitimi ve istihdamı konusunda hizmet veren Akınal Çocuk Gençlik ve Aile Merkezi ile Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği'nin işbirliğinde yürütülen sosyal faaliyetlerde hedefin sağlıklı, eğitimli bir genç nesil yetiştirmek olduğu vurgulandı.
Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Avrupa Gönüllü Hizmeti programıyla Gaziantep'ten 50 kadar genci Avrupa'daki gençlik merkezlerine gönderdiklerini belirtti. Eğitim ve Gençlik Derneği'nin şimdiye kadar Avrupa'nın farklı ülkelerinden 30 genç gönüllüye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Akyol, EVC ve Leonardo Da Vinci Kültürel Değişim Programı kapsamında Avrupa'nın değişik ülkelerinden Gaziantep'e gelen gönüllü gençlerin de merkezde bulunan atölyelerde başta mozaik, takı tasarım, resim, kutnu kese dikişi ve ahşap tasarım gibi el beceri kurslarına katıldığını dile getirdi. Akyol, "Konuk öğrenciler en çok mozaik sanatına ilgi gösteriyor. Merkezimizdeki diğer öğrencilerle birlikte kursta yeteneklerini geliştiriyorlar." dedi. (CİHAN)

