1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AVRUPA'YA REST ÇEKTİ
AVRUPAYA REST ÇEKTİ

AVRUPA'YA REST ÇEKTİ

Yeni Türkiye'yi artık herkes kabul edecek!

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan Avrupa'nın kalbinde önce gövde gösterisi yaptı, ardından Avrupa'ya "Sizin bildiğiniz Türkiye artık yok, yeni Türkiye'yi kabullenin, hazmedin" mesajı verdi. Erdoğan, "Türkiye, sizin bildiğiniz, sizin parmak sallamayı alışkanlık haline getirdiğiniz Türkiye değil. Bu bölgede biz de varız. Bu coğrafyada, dünyada biz de varız" dedi. İçerde ve dışarda Türkiye'yi engellemek için yapılan ittifakları da gördüklerini söyleyen Erdoğan, "Demokrasi, hukuk, özgürlükler bizim de hakkımız. Bölgesel ve küresel meselelerde söz söylemek artık bizim de hakkımız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Kuruluşunun 10. yıl dönümünde Köln Lanxess Arena'da düzenlediği programda konuştu. Erdoğan şunları söyledi :

MİLLETE PARMAK SALLAYANLAR: İçerde, kendilerini milletten üstün gören, millete kibirle tepeden bakanlar olduğu gibi, zaman zaman dışarda da böyle kibir abidelerinin olduğunu görüyoruz. Türkiye'ye tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Türkiye'ye parmak sallamayı, Türkiye'yi kendince tedip etmeyi, terbiye etmeyi kendisine hak görenler var. Çıkarları zedeleniyor diye, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, ilerlemesini farklı şekillerde engellemeye, yavaşlatmaya, durdurmaya çalışanlar var.

SÖZ SÖYLEMEK HAKKIMIZ: İçerdekilere söylediğimizin aynısını, dışardaki bu kibir abidelerine de söylüyorum: Türkiye, artık eski Türkiye değil. Türkiye, sizin bildiğiniz, sizin parmak sallamayı alışkanlık haline getirdiğiniz Türkiye değil. Bu bölgede biz de varız. Bu coğrafyada, dünyada biz de varız. Büyüyen bir ekonomi bizim de hakkımız. Demokrasi, hukuk, özgürlükler bizim de hakkımız. Bölgesel ve küresel meselelerde söz söylemek artık bizim de hakkımız.

YENİ TÜRKİYE'Yİ KABULLENİN: Yeni Türkiye'yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Büyük ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla, 21'inci Yüzyıl'ı şekillendirecek Türkiye'yi artık herkes görmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç kimse, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası çevre, parmağını sallayarak, kibirle bize istikamet çizemez. Hiç kimse Türkiye'yi azarlayamaz. Kendisine hak gördüğünü, hiç kimse Türkiye'den esirgeyemez.

OKMEYDANI'NDA İKİ KARDEŞİMİZ ÖLDÜ
SOMA'NIN HESABINI SORACAĞIZ: Bir kez de burada, sizlere şu sözü vermek istiyorum: Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak, hangi kademede olursa olsun bunun hesabını mutlaka soracağız. Bir gerçek var. Biz orada elim faciayı yaşarken ülkemizin içinde bu ızdırabı duymayanlar oldu. Okmeydanı'nda bu olaylara girdiler. Orada bir kardeşimiz öldü, sonra bir kardeşimiz daha öldü. Ölenlerden birinin kız kardeşi "Siz bu eylemi yapmasaydınız benim kardeşim ölmeyecekti" diyor.

POLİS NE YAPACAKTI?: Biz dualarla Soma'yı andık ama diğerleri olaylarla kan gölüne çevirdiler, iki canımız gitti. Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotofun polis arabasına atılmasıyla iki polisimiz yandı. Bu terör eylemlerine ne yapacaktı bizim polisimiz, 'Gel yak' mı diyecekti? Başaramayacaklar...

ALMANYA'DAKİ O MANŞETE YÜKLENDİ
Acaba Avrupa'nın hangi ülkesinde, protesto hakkı adı altında vandallık yapanlara, kıranlara, dökenlere, müsamaha gösterilir? Bu kadar reform yapmış, demokratik hak ve özgürlükleri bu kadar ileri standartlara taşımış kime diktatör sıfatı pervasızca kullanılabilir? Almanya, belki de, "Cehenneme git Erdoğan" tarzı, ahlaktan, edepten yoksun, ırkçı ve nefret dolu manşetleri yılda bir görüyor. Ama Türkiye'de her gün onlarca gazete bundan daha ağır manşetleri atarken, kim çıkıp da "medyaya baskı var" diyebilir. Bir derginin manşeti manidardır. Şahsımı cehenneme gönderiyordu, nasıl biliyorsa cehennemin yolunu.

KUTLU HEDEFLERDE BULUŞACAĞIZ
Recep Tayyip Erdoğan fanidir, her canlı gibi, vakti zamanı geldiğinde, bir an bile erken ya da geç değil, ölümü mutlaka tadacaktır. Ama, Türkiye Cumhuriyeti, kutlu yolculuğuna kesintisiz olarak devam edecek, hedefleriyle inşallah buluşacaktır. Benim şahsım üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışanlar, bilsinler ki milletin kararlı duruşunu, dik duruşunu, asil duruşunu karşılarında bulacaklardır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: Cumhurbaşkanı adayımızı henüz belirlemedik. İstişareler sonrasında yakında açıklamayı planlıyoruz.

İÇERDE VE DIŞARDA KİRLİ İTTİFAK VAR
Türkiye içinde, millete kibirle bakanlar ile, Türkiye dışında kibirle bakanlar, maalesef çok kirli bir ittifakın içindeler. Yaptıkları karalama kampanyalarıyla, yaptıkları algı operasyonlarıyla, Türkiye'de iktidarı zayıflatmak, demokrasiyi zayıflatmak, geçmişte olduğu gibi millete tahakküm etmek istiyorlar. İçerde, o kibir abideleri ne söylüyorsa, dışarda da aynıları, aynısını söylüyorlar. Türkiye'de basın özgürlüğü yok diye kara propaganda yapıyorlar. İşte buradan, Köln'den soruyorum: Polis öldürmek basın özgürlüğü müdür? Bekçi öldürmek basın özgürlüğü müdür?

ASİMİLASYONA TAVİZ VERMEYİZ
Entegrasyonu savunurken ne yazıkki Almanya'da bunu farklı yere çektiler. İnanıyorum ki entegrasyon konusunda sizler hiçbir zaman zorluk çıkarmadınız. Ama asimilasyon denirse 'Hayır'. Biz özümüzden, dilimizden, dinimizden, kültürümüzden taviz veremeyiz.

GURBETÇİLER SEVGİ SELİ OLDU
Almanya'da yaşayan gurbetçiler, Başbakan Erdoğan'ı büyük bir coşku ile karşılarken, kalabalık toplantının yapıldığı salona sığmadı. 20 bin kişi kapasitesi bulunan ancak güvenlik gerekçesi ile 18 bin kişinin alındığı Lanxess Arena günün erken saatlerinden itibaren dolarken, yetkililere göre salonun dışındakilerle birlikte katılım 40 binin üzerinde oldu. Özellikle bölgeye yakın konumda bulunan Belçika ve Hollanda'daki gurbetçilerin Erdoğan'ın katıldığı etkinliğe ilgisi yoğun oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.