Erzurm Yüksek Güvenlikli H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in dün gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı yönünde çıkan haberler yalanlandı.
Haberler üzerine, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'tan alınan izin belgesi ile İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret etmek üzere avukatı Hamit Sekman ve kardeşi Gülhan Cihaner Erzurum'a geldi. Avukat Sekman, cezaevine girerek tutuklu Cihaner ile görüştü. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Hamit Sekman, Başsavcı Cihaner'in hastaneye kaldırılmadığını ve sağlığının da yerinde olduğunu söyledi.
Cihaner'in, kronik bir rahatsızlığı bulunmadığını da kaydeden Sekman, "Kendisi çok iyi. Sağılığı çok çok iyi. Dün akşamdan bu yana çıkan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bu haberleri teyit etme açısından geldik. Bugün hafta sonu ziyaret yok, ancak Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'a ziyareti sağladığı için teşekkür ederim. Gerek kamuoyu gerekse ailesini bilgi kirliliğinden kurtarmış olduk. Kesinlikle bir hastalığı yok. Kronik bir hastalığı da yok. Aksine kilo aldığını ve turp gibi olduğunu söyledi. Yemekleri beğendiğini ve fazla yediğini söylüyor." diye konuştu.
'Nakil edileceği' yönündeki soruya ise Sekman, böyle bir tebligatın ulaşmadığını, süreç ile ilgili yarın gelişmeler yaşanabileceği belirterek, tahliye taleplerinin sürdüğünü açıkladı.

