1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avusturya’da Türk Kültür Festivali Büyük İlgi Gördü
Avusturya’da Türk Kültür Festivali Büyük İlgi Gördü

Avusturya’da Türk Kültür Festivali Büyük İlgi Gördü

Avusturya’nın Linz şehrinde Fusion Derneği tarafından düzenlenen ve Phönix Enstitüsü’nün desteklediği Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Avusturya’nın Linz şehrinde Fusion Derneği tarafından düzenlenen ve Phönix Enstitüsü’nün desteklediği Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kültürlerin tanışıp kaynaşmasına katkı sağlayan kültür fuara, dört gün boyunca 10 bin ziyaretçi geldi. Şehrin birçok noktasında tanıtımlarının reklam panolarını süslediği fuarda ebru sanatı ve hat sanatından örnekler sergilendi.

Sahne gösterilerinden Anadolu lezzetlerine kadar birbirinden güzel unsurların sunulduğu programda Sümela Manastırı, Mardin taş evleri, Alman Çeşmesi, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii ve Efes Tiyatrosu gibi Türkiye’deki tarihi yapılara ve yerlere ait minyatürler de sergilenerek Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlandı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler gezdikleri minyatürler hakkında rehberlerden bilgiler aldı.

Konserler, sahne gösterileri, halk oyunları, Türkçe ve Almanca şarkılar eşliğinde katılımcılar güzel vakit geçirdi. Farklı kültürlerin birarada yaşaması adına güzel görüntüler sergilenen fuarda farklı milletlerden katılımcılar stant açarak bu zenginliğe ortak oldu.

Organizasyon adına konuşan Ziya Akgül, "Şehir yönetimi ile işbirliğinde yapılan bu program Linz'de yaşayan insanların kaynaşması adına oldukça önemli bir adım. Havanın yağmurlu olmasına rağmen gösterilen ilgi bizleri çok memnun etti." dedi. Tuna nehri kenarında geniş bir alanda yapılan program bu yıl ikinci kez düzenlendi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.