02 Ocak 2026
Altın 5995.113
BIST 11261.52
Dolar 42.9838
Euro 50.2976
Sterlin 57.9955
Ankara -10°C

"Ay Tutulmasını" Cep Telefonlarına Kaydettiler

"Ay Tutulmasını" Cep Telefonlarına Kaydettiler
Gümüşhaneliler 2011 yılının ilk 'Ay Tutulmasını' çıplak gözle izledi.

Gümüşhaneliler 2011 yılının ilk 'Ay Tutulmasını' çıplak gözle izledi. Zafer meydanında bulunan bazı vatandaşlar hava açık olduğundan gökyüzü şölenini Fotoğraf Makineleri ve kameralarla kalıcı kılmaya çalıştı ve ilgiyle izledi. Tutulma 22.10 başlarken yaklaşık 20 dakika sürdü.

Havanın açık olmasıyla Ay Tutulması'nı Gümüşhane’de net olarak izleyen vatandaşlar, oluşan görüntünün çok güzel olduğunu söyledi. Ay tutulması sırasında ayın parlaklığı dakikalar geçtikçe yerine karanlığa bıraktı. Teleskopu olmayan vatandaşların kendi cep telefonlarıyla çektiği tutulmanı anı ise dikkat çekti!

AY TUTULMASI

Ay tutulması, Dünya'nın Güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye Ay’ın girmesi sonucu oluşuyor. Ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya ve sonrasında kırmızıya dönüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir