1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AYKUT KOCAMAN'I BİTİREN SÖZ
AYKUT KOCAMANI BİTİREN SÖZ

AYKUT KOCAMAN'I BİTİREN SÖZ

İki yıl üst üste Türkiye Kupası'nı alan, takımı UEFA'da yarı final oynatan Aykut Kocaman neden ayrıldı? İşte şok iddia!

A+A-

Aykut Kocaman’ı istifaya götüren konuşmanın asıl detayının, “Galatasaray hem transferlerde, hem de Federasyon’da bizden daha güçlü!” sözü olduğu iddia edildi!

Aykut Kocaman, bir yılı sportif direktörlük, son üç yılı hem sportif hem de teknik direktörlük olmak üzere dört yıllık Fenerbahçe macerasına son verdi. Akıllarda hep bir soru işareti vardı; 'istifamı etti, kovuldu mu, asıl sebep neydi?'

"GALATASARAY BİZDEN DAHA GÜÇLÜ!"

Bugün'den Engin Verel'in haberine göre;Aykut Kocaman o gün, kulüpte Başkan Aziz Yıldırım’la masaya oturdu. Transferler konuşuluyordu. Kocaman bir ara sözü Galatasaray’a getirdi. “Galatasaray bizden üstün” dedi. İşte bu söz, Yıldırım’ı kızdırdı. Kocaman devam etti: “Takım, transferler, federasyondaki etkileri, basınla ilişkileri konusunda tümüyle bizden ilerideler.

Yönetim kurulumuz zayıf kalıyor. Bu ilişkilerde güçlü olacak 2 etkili yöneticiyi, yönetim kuruluna almak lazım.” Başkan Yıldırım net bir cevap verdi: “Senin üzerine vazife olmayan işlere karışma!”

Kocaman haklı mı?

Üslup da hayli sertti. İşin özeti, Galatasaray’ın üstünlüğünden bahsedilmesi, başkanı kızdırdı. Kocaman aldığı sert cevaplar üzerine toplantıyı terk etti. Ancak orada istifa etmedi. Arkasından bir aracıyla “Ben bırakıyorum” mesajı yolladı. O aracı, başkana bunu ilettiğinde “Ne istifası, ben onu kovuyorum” cevabı aldı.

İpler işte böyle koptu... Bana sorarsanız, Aykut Kocaman’ın söyledikleri doğru. Kendisinin hocalığını çoğu zaman eleştirdim ama söylediklerinde haklı. Galatasaray birçok anlamda şu anda Fenerbahçe’den üstün. Doğruları söyleyen bir kişi daha kulüpten uzaklaştırıldı.

Lemi Çelik: Aslan, Fener’i geçti!..

Federasyon’a ve basına etki olarak düşünmüyorum ama transferle başarı konusunda Galatasaray, Fenerbahçe’nin önüne geçmiştir. Bana göre Galatasaray en az 2 yıl üst üste şampiyon olur. Bunu yapan da Fenerbahçe’dir. 1996’da da aynı şeyi yaptı.

Şampiyonluğu Trabzonspor’da aldı, takımı çökertti, Galatasaray’ı oluşturdu. 2010-11’de de aynı şey oldu. Galatasaray, Trabzon’u yine darmadağın etti. Yine 4 yıl üst üste şampiyon olacak. Fark daha da açılacak!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.